Maandloon Zvw-pgb blijft voorlopig bestaan!

29-05-2017 18:21

Budgethouders met een pgb uit de Zorgverzekeringswet (Zvw) hebben de mogelijkheid hun zorgverlener een maandloon betalen. De betaling loopt dan via de SVB. Eigenlijk is het betalen van een maandloon vanuit de Zvw niet toegestaan. Daarom is budgethouders verzocht dit maandloon te wijzigen in urendeclaraties.

Deze verplichte overgang zou per 1 juli aanstaande ingaan en zou als gevolg hebben dat zorgverleners van budgethouders eenmalig in de maand augustus geen vergoeding ontvangen. Ze zouden dan een maand langer op hun uitbetaling moeten wachten en dat zou zorgverleners in financiële problemen kunnen brengen. Maar deze maatregel is nu gelukkig uitgesteld.

Per Saldo (de belangenvereniging van mensen met een persoonsgebonden budget) vindt de verplichte overgang naar een urendeclaratie onacceptabel en is samen met Vera Bergkamp van D66 een lobby gestart om dit terug te draaien. En die lobby heeft succes gehad!

Vorige week heeft de staatssecretaris in een brief aan de Kamer laten weten dat het maandloon blijft bestaan totdat de invoering van urendeclaraties kan gebeuren zonder uitstel van betaling aan uw zorgverlener. De invoering kan nog wel 2 jaar duren.

Budgethouders en zorgverleners die het maandloon al hebben omgezet in een urendeclaratie krijgen de keuze dit zo te laten of dit terug te zetten naar een maandloon. De SVB informeert alle budgethouders om wie het gaat.

Per Saldo is blij dat VWS en de verzekeraars deze maatregel pas door laten gaan wanneer die zonder grote financiële gevolgen voor zorgverleners ingevoerd kan worden.

Bron: Per Saldo

Terug

PartnersHandicare Trapliften              

Vind zorg, hulp en informatie

 

Wonen, zorg & leven

Uw eigen appartement in een kleinschalig, sfeervol pand. Alle benodigde zorg 24 uur per dag binnen handbereik. Veel persoonlijke aandacht voor uw welzijn. 15 locaties in Nederland.

Atlas van Zorg & Hulp

Online wegwijzer in de wereld van zorg en welzijn voor zorg- en hulpvragers, mantelzorgers en zorg- en hulpverleners.

Over Atlas van Zorg & Hulp
Contact

Een vermelding of artikel plaatsen op de site?
Publicatiemogelijkheden

Meer online wegwijzers
Atlas van Zorg & Vakantie
Ikzoekloopbaanbegeleiding.nl

© 2012 - 2019 Disclaimer

Atlas van Zorg & Hulp is onderdeel van Atlante