Mantelzorg-ervaringen gezocht voor online onderzoek ‘Mantelzorger, goed gevoel’

12-01-2018 13:46

Wist u dat er ruim 2 miljoen mensen in Nederland een naaste helpen of ondersteunen vanwege (psychische) gezondheidsproblemen, een beperking of ouderdom? De Radboud Universiteit zet zich in voor betere steun en meer geluk voor deze mantelzorgers. Want zorgen voor de ander is belangrijk, maar zorgen voor uzelf ook!

Over het onderzoek

Als wetenschappers in sociale psychologie willen we begrijpen hoe mensen zich in verschillende situaties voelen. Daarom werkt professor en ‘geluksexpert’ Ap Dijksterhuis met het onderzoek mee. 

Het is een online onderzoek waarbij mantelzorgers hun verhaal kwijt kunnen. Dat hebben de onderzoekers zo makkelijk mogelijk gemaakt: deelnemers krijgen een mailtje met uitnodiging om vragen in te vullen, en kunnen dat dan doen wanneer het hen uitkomt. Dit is met een klein groepje mantelzorgers getest.

Wilt u meehelpen?

Als u zelf mantelzorger bent en wil helpen: uw ervaring telt! Ga naar www.ru.nl/mantelzorg en doe mee met het onderzoek, dat is heel eenvoudig én heel waardevol. We begrijpen dat u druk bent, dus het kan gewoon thuis online en wanneer u wilt. Het gaat om een welkomst-vragenlijst van 20 minuten, gevolgd door 2 weken waarin u op de dagen dat u mantelzorg hebt gegeven een ervaring kort beschrijft.

Bent u geen mantelzorger maar wilt u toch helpen? Geef het door aan de mantelzorgers die u kent! Iedere deelnemer helpt mee aan betere ondersteuning van mantelzorgers. Zo zorgen we samen voor meer begrip en geluk.

Neem dus nu een kijkje op www.ru.nl/mantelzorg voor meer info en om mee te doen, dat kan heel januari en februari nog. Als dank maakt u ook nog kans op een van de VVV-bonnen ter waarde van 50 euro.

Bron: MEE

 

Terug

PartnersHandicare Trapliften                  

Vind zorg, hulp en informatie


 

Een vermelding of gastartikel plaatsen op de site?
Bekijk de publicatiemogelijkheden

Atlas van Zorg & Hulp

Online wegwijzer in de wereld van zorg en welzijn voor zorg- en hulpvragers, mantelzorgers en zorg- en hulpverleners.

Over Atlas van Zorg & Hulp
Contact

Een vermelding of artikel plaatsen op de site?
Publicatiemogelijkheden

Meer online wegwijzers
Atlas van Zorg & Vakantie
Ikzoekloopbaanbegeleiding.nl

© 2012 - 2019 Disclaimer

Atlas van Zorg & Hulp is onderdeel van Atlante