Nieuw online platform: 'Mantelzorg voor Beginners'

02-12-2014 14:32

Op 6 november 2014 is Mantelzorg voor Beginners gelanceerd. De website www.mantelzorgvoorbeginners.nl is het eerste onafhankelijke online platform in Nederland, die de belangrijkste praktische informatie van diensten, leveranciers van hulpmiddelen en instanties samenbrengt. Van passende diensten en hulpmiddelen voor zorg in de thuissituatie tot informatie over wet- en regelgeving. Mantelzorg voor Beginners wijst de weg voor een steeds groter wordende groep burgers die de rol van informele zorger (mantelzorg) op zich (moeten) nemen.

We leven in een maatschappij waarin een steeds groter beroep wordt gedaan op de informele zorg. Alleen de praktische informatievoorziening en ondersteuning voor de mensen die deze zorg verlenen, blijft achterwege. En de informatie die te vinden is, is versnipperd. Dit was aanleiding voor Anni Tüski, eigenaar van Bureau Hint en Wenk en initiatiefnemer van het platform, om hier een passende oplossing voor te bieden. Uit eigen ervaring weet Anni dat met name in de beginperiode een groot beslag wordt gelegd op de tijd door het zoeken, vinden en regelen van de juiste zorg in de thuissituatie. Door informatie te bundelen, wordt tijd gewonnen en kan het zelfs preventief werken om de kans op overbelasting van de beginnende mantelzorg te verkleinen.

Afgelopen maanden is er veel gesproken over veranderingen in de zorg en gemeentelijke verantwoordelijkheden. Mensen moeten langer thuis wonen, eigen regie in handen nemen. Voor de mensen die er mee te maken krijgen, is weinig concreet wat er precies te gebeuren staat en waar zij dan terecht kunnen. Het platform biedt een handvat voor (zorg) diensten, hulpmiddelen, de instanties waarmee mensen te maken hebben. Gebruikers vinden waar ze moeten zijn en krijgen onafhankelijke informatie over de hulpmiddelen, diensten en instanties. Op deze wijze kan de burger eigen keuzes maken en zo daadwerkelijk eigen regie in handen nemen.

 
Meer informatie

www.mantelzorgvoorbeginners.nl

 

 

Terug

PartnersHandicare Trapliften                  

Vind zorg, hulp en informatie


 

Een vermelding of gastartikel plaatsen op de site?
Bekijk de publicatiemogelijkheden

Atlas van Zorg & Hulp

Online wegwijzer in de wereld van zorg en welzijn voor zorg- en hulpvragers, mantelzorgers en zorg- en hulpverleners.

Over Atlas van Zorg & Hulp
Contact

Een vermelding of artikel plaatsen op de site?
Publicatiemogelijkheden

Meer online wegwijzers
Atlas van Zorgvakantie

Sitemap | Disclaimer
Privacy beleid (AVG)

 

© 2012 - 2019 Disclaimer

Atlas van Zorg & Hulp is onderdeel van Atlante