Mantelzorgers kunnen weer gunstig erven

25-07-2012 10:46

Notarissen dwingen politiek tot aanpassing successiewet

Mantelzorgers kunnen weer opgelucht ademhalen. Nog geen 96 uur nadat de Vereniging van Estate Planners in het Notariaat (EPN) de alarmbellen luidde, komt er een overgangsregeling om de gebrekkige communicatie van de zijde van de overheid af te straffen.

Afgelopen zaterdag bepleitte de EPN in verschillende media een overgangsregeling voor mantelzorgers die van hun ouder of kind erven. Omdat de overheid verzuimde mantelzorgers over de in 2010 gewijzigde wettelijke regels te informeren, betalen er naar schatting tussen de 5000 en 10.000 mensen onnodig erfbelasting.

Bijval Omtzigt
Gisterenavond erkende parlementariër Pieter Omtzigt (CDA) in het TV-programma Nieuwsuur dat de voorlichting over de grote erfbelasting-vrijstelling waarvoor mantelzorgers in aanmerking kunnen komen, gebrekkig is. Omtzigt beloofde vragen te zullen stellen aan staatssecretaris Weekers van Financiën en minister Schippers van Volksgezondheid over dit onderwerp en te zullen aandringen op een soepele toepassing van de vrijstelling. Mantelzorgers die vergeten zijn om het compliment aan te vragen zouden in de gelegenheid moeten worden gesteld het compliment alsnog aan te vragen en om alsnog in aanmerking te komen voor de verhoogde vrijstelling.
 
EPN betrokkenheid bij overgangsregeling
De EPN is verheugd over de bijval van het CDA. Voorzitter Aniel Autar: 'Ofschoon het te verwachten was, ben ik blij met de toezeggingen van de heer Omtzigt. Ik neem aan dat de andere politieke partijen zijn voorbeeld zullen volgen.' De EPN zal de komende dagen met het CDA én de andere politieke partijen contact opnemen. 'Wij willen dat de overgangsregeling in overleg met ons wordt opgesteld. Notarissen die lid zijn van de EPN, zijn  in het erfrecht gespecialiseerde juristen; wij weten precies waar de schoen nu wringt en straks zal wringen. Het zou dom zijn als de politiek geen gebruik wil maken van onze kennis en ervaring', aldus Autar.

Niet bedoeld effect
Autar: 'Een niet bedoeld effect van deze 'mantelzorgactie' is dat bij de burger steeds meer het besef ontstaat dat er ook gespecialiseerde notarissen zijn.' Notarissen die lid zijn van de EPN zijn onder andere gespecialiseerd in het erfrecht en de daarbij behorende belastingen zoals de erf- en inkomstenbelasting.

Perbericht EPN

Terug

PartnersHandicare Trapliften                  

Ook een vermelding op de site?
Bekijk de diverse publicatiemogelijkheden

Vind zorg, hulp en informatie


 

De 

Atlas van Zorg & Hulp

Online wegwijzer in de wereld van zorg en welzijn voor zorg- en hulpvragers, mantelzorgers en zorg- en hulpverleners.

Over Atlas van Zorg & Hulp
Contact 
Sitemap | Disclaimer
Privacy beleid (AVG)

PR mogelijkheden
Promotiepakket
(Pers)berichten en events
Adverteren op de website

Meer online wegwijzers
Atlas van Zorgvakantie

Samenwerkingspartners
JoHo | Het Coachhuis | Ik zoek loopbaanbegeleiding

 

© 2012 - 2016 Disclaimer

Atlas van Zorg & Hulp is onderdeel van Atlante