Mantelzorgwoning plaatsen zonder vergunning

06-06-2014 14:26

Het wordt gemakkelijker om een mantelzorgwoning te plaatsen. Dit maakten minister Stef Blok (Wonen) en staatssecretaris Martin van Rijn van VWS woensdag 4 juni bekend.  

Na 1 oktober hoeft u geen vergunning meer aan te vragen voor de bouw of aanbouw van een mantelzorgwoning op het eigen erf. De bouw van mantelzorgwoningen wordt vergelijkbaar met een garage of een tuinhuis, waarvoor ook geen vergunning nodig is.

Als er geen sprake is van mantelzorg en tegenstrijdigheid is met het bestemmingsplan moet alsnog een vergunning aangevraagd worden. Deze procedure is verkort naar acht weken.

Versoepelen

Deze regeling is landelijk maar gemeenten kunnen het zelf verder versoepelen. Ook op dit moment kunnen gemeenten al meer ruimte creëren voor mantelzorgwoningen in hun bestemmingsplan.

Mezzo is erg blij met deze regeling en moedigt verdere versoepeling aan. Met het leveren van maatwerk kan makkelijker en plezieriger voor elkaar worden gezorgd. Zo zou het goed zijn als ook vergunningsvrij gebouwd kan worden om op toekomstige mantelzorg in te kunnen spelen en minder strikt wordt vastgehouden aan het bestemmingsplan.

Bron: Mezzo

 

 

Terug

PartnersHandicare Trapliften                  

Vind zorg, hulp en informatie


 

Een vermelding of gastartikel plaatsen op de site?
Bekijk de publicatiemogelijkheden

Atlas van Zorg & Hulp

Online wegwijzer in de wereld van zorg en welzijn voor zorg- en hulpvragers, mantelzorgers en zorg- en hulpverleners.

Over Atlas van Zorg & Hulp
Contact

Een vermelding of artikel plaatsen op de site?
Publicatiemogelijkheden

Meer online wegwijzers
Atlas van Zorg & Vakantie
Ikzoekloopbaanbegeleiding.nl

© 2012 - 2019 Disclaimer

Atlas van Zorg & Hulp is onderdeel van Atlante