'Meer afspraken over stages en banen voor Wajongeren in cao's'

07-08-2013 20:56

Sinds het sociaal akkoord is gesloten, worden in cao's vaker afspraken gemaakt voor Wajongeren. In bijna een derde van de nieuwe cao's staan afspraken om de arbeidsongeschikte jongeren aan een stageplek of baan te helpen. Vóór het sociaal akkoord had maar een vijfde van de cao's dergelijke afspraken. Dat zegt de werkgeversvereniging AWVN vandaag.

In het sociaal akkoord dat werkgevers, vakbonden en de overheid in april sloten, werd afgesproken dat werkgevers en gemeenten hun best zouden gaan doen om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, en met name de arbeidsgehandicapte jongeren (de 'Wajongeren') aan werk te helpen. Deze afspraken zouden moeten voorkomen dat het door staatssecretaris Klijnsma gewenste quotum zou worden ingevoerd. Dit quotum zou voor grote bedrijven verplicht stellen dat vijf procent van hun personeel bestaat uit arbeidsgehandicapten. De werkgevers waren hier tegen.

Meer arbeidsgehandicapten
Het AWVN zegt nu dat er sinds het sociaal akkoord inderdaad meer rekening wordt gehouden met arbeidsgehandicapten - in de cao's althans. Volgens de werkgeversvereniging is 'de geest van het sociaal akkoord in de cao-onderhandelingen duidelijk voelbaar', en ze verwacht dat dit wat betreft afspraken over gehandicapten alleen maar zal toenemen.

Terug

PartnersHandicare Trapliften                  

Vind zorg, hulp en informatie


 

Een vermelding of gastartikel plaatsen op de site?
Bekijk de publicatiemogelijkheden

Atlas van Zorg & Hulp

Online wegwijzer in de wereld van zorg en welzijn voor zorg- en hulpvragers, mantelzorgers en zorg- en hulpverleners.

Over Atlas van Zorg & Hulp
Contact

Een vermelding of artikel plaatsen op de site?
Publicatiemogelijkheden

Meer online wegwijzers
Atlas van Zorg & Vakantie
Ikzoekloopbaanbegeleiding.nl

© 2012 - 2019 Disclaimer

Atlas van Zorg & Hulp is onderdeel van Atlante