"Meer richtlijnen euthanasie"

14-11-2014 11:07

Minister Schippers wil dat bij euthanasie op demente mensen altijd een geriater wordt betrokken. En als het gaat om psychiatrische patiënten moet een psychiater altijd een rol spelen. Dat laatste gebeurt in de praktijk regelmatig al, maar het moet volgens Schippers duidelijker in richtlijnen worden vastgelegd. Dit meldt de NOS.

De minister benadrukte in de Tweede Kamer dat de Nederlandse euthanasiewet evenwichtig in elkaar zit, die wil ze dan ook niet aanpassen. Ze wil er met een verscherping van de richtlijnen wel naartoe dat er bij complexe euthanasiegevallen altijd een tweede specialist wordt betrokken. Ze gaat daarover in gesprek met de artsen.

Toetsingscommissies

Ze wil ook vastleggen dat regionale toetsingscommissies bij complexe zaken gebruikmaken van geriaters en psychiaters. Schippers denkt dat de commissies op dit punt nu al vaak een beroep doen op kennis van deskundigen, maar ze wil garanties dat dat altijd gebeurt.

Als de aanpassingen in de richtlijnen worden vastgelegd, zijn die leidend. De Inspectie voor de Gezondheidszorg kan artsen dan controleren.

Bron: NOS

Terug

PartnersHandicare Trapliften                  

Vind zorg, hulp en informatie


 

Een vermelding of gastartikel plaatsen op de site?
Bekijk de publicatiemogelijkheden

Atlas van Zorg & Hulp

Online wegwijzer in de wereld van zorg en welzijn voor zorg- en hulpvragers, mantelzorgers en zorg- en hulpverleners.

Over Atlas van Zorg & Hulp
Contact

Een vermelding of artikel plaatsen op de site?
Publicatiemogelijkheden

Meer online wegwijzers
Atlas van Zorg & Vakantie
Ikzoekloopbaanbegeleiding.nl

© 2012 - 2019 Disclaimer

Atlas van Zorg & Hulp is onderdeel van Atlante