Meer zorgtoeslag, minder aanvullende verzekeringen

02-06-2015 14:32

Steeds meer huishoudens in Nederland zien af van een aanvullende zorgverzekering. Van de huishoudens uit de laagste inkomensgroepen heeft zelfs meer dan een een kwart geen aanvullende verzekering meer. Dat heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) bekend gemaakt.

In 2013 betaalde een huishouden gemiddeld 215 euro aan zorgpremie. Dat is vier procent minder dan in 2012. Die daling deed zich in alle inkomensgroepen voor. De belangrijkste oorzaak van de daling is dat steeds meer mensen besluiten geen aanvullende verzekering af te sluiten.

Vooral gezinnen met kinderen sluiten wel aanvullende verzekeringen af. Jongeren tot 25 jaar en ouderen boven de 65 zien daar vaker van af.

Verder maakte het CBS bekend dat er in 2013 meer zorgtoeslag is uitgekeerd, zij het dat door de aangescherpte voorwaarden dit werd toegekend aan een kleinere groep huishoudens. Het effect daarvan (meer geld voor een kleinere groep) is dat het aandeel van de zorgpremie dat door de zorgtoeslag werd vergoed, steeg naar 41 procent. Dit aandeel kon in de laagste inkomensgroepen oplopen tot 61 procent.

Bron: Zorgbelang Nederland | CBS

 

 

Terug

PartnersHandicare Trapliften                  

Vind zorg, hulp en informatie


 

Een vermelding of gastartikel plaatsen op de site?
Bekijk de publicatiemogelijkheden

Atlas van Zorg & Hulp

Online wegwijzer in de wereld van zorg en welzijn voor zorg- en hulpvragers, mantelzorgers en zorg- en hulpverleners.

Over Atlas van Zorg & Hulp
Contact

Een vermelding of artikel plaatsen op de site?
Publicatiemogelijkheden

Meer online wegwijzers
Atlas van Zorg & Vakantie
Ikzoekloopbaanbegeleiding.nl

© 2012 - 2019 Disclaimer

Atlas van Zorg & Hulp is onderdeel van Atlante