Meld uw ervaringen met de nieuwe Jeugdwet

02-02-2015 13:38

Monitor Transitie Jeugd

Sinds 1 januari geldt de nieuwe Jeugdwet. Jongeren en hun ouders hebben hierdoor met veel veranderingen te maken. Als u hierdoor problemen ondervindt of juist extra goed geholpen bent, kunt u dat melden. Hiervoor is een aparte monitor in het leven geroepen: www.monitortransitiejeugd.nl.

De Monitor TransitieJjeugd is een gezamenlijk initiatief van  LOC, Ieder(in), Landelijk Platform GGz, MEE Nederland, Zorgbelang en Uw Ouderplatform. De monitor zorgt ervoor dat de ervaringen met veranderingen in de jeugdhulp, jeugdbescherming en jeugdreclassering terecht komen waar dat hoort. Bij lokale belangenbehartigers, bij gemeenten en bij de rijksoverheid.

Laat u horen!
De nieuwe Jeugdwet, die per 1 januari 2015 in werking is getreden, leidt tot veel veranderingen. Zoals andere toegang, lokale wijkteams, veranderingen bij de zorgaanbieders en  bezuinigingen.

Jongeren en hun ouders kunnen zelf het beste aangeven of de veranderingen positief of negatief zijn. Dus we horen graag van u waar u in de praktijk tegenaan loopt.  Is er bijvoorbeeld voldoende kennis aanwezig bij gemeenten? Krijgt uw kind nu wel voldoende zorg of begeleiding?

Rapportage
De monitor loopt in 2015 en 2016. In regionale en landelijke rapportages worden de signalen zichtbaar. De rapportages bieden de mogelijkheid tot het concreet aanpakken van de knelpunten.

Wilt u op de hoogte blijven van ontwikkelingen rondom de monitor? Via www.monitortransitiejeugd.nl kunt u zich inschrijven voor de nieuwsbrief.

Meld hier uw ervaringen
www.monitortransitiejeugd.nl

 

Bron: Ieder(in)

Terug


Gratis nieuwsbrief
Op de hoogte blijven van nieuws en ontwikkelingen in de wereld van zorg & hulp? Meld je aan

PartnersHandicare Trapliften                  

Vind zorg, hulp en informatie


 

Een vermelding of gastartikel plaatsen op de site?
Bekijk de publicatiemogelijkheden

Atlas van Zorg & Hulp

Online wegwijzer in de wereld van zorg en welzijn voor zorg- en hulpvragers, mantelzorgers en zorg- en hulpverleners.

Over Atlas van Zorg & Hulp
Contact

Een vermelding of artikel plaatsen op de site?
Publicatiemogelijkheden

Meer online wegwijzers
Atlas van Zorg & Vakantie
Ikzoekloopbaanbegeleiding.nl

© 2012 - 2019 Disclaimer

Atlas van Zorg & Hulp is onderdeel van Atlante