Meldlijn Unie KBO ouderenzorg

02-04-2014 15:45

De Unie KBO inventariseert vanaf 2 april de problemen in de uitvoering van de ouderenzorg. Een speciale ‘meldlijn ouderenzorg’ wordt bemand door KBO-medewerkers en vrijwilligers. Al na het eerste uur besteedde Radio 1 er aandacht aan. Na de meldperiode overhandigt de Unie KBO, samen met de andere CSO- ouderenorganisaties, de bevindingen aan staatssecretaris Martin van Rijn en aan de Tweede Kamer.

Iedere dag worden we weer opgeschrikt met berichten over de gevolgen van de aanstaande hervorming van de ouderenzorg per 1 januari 2015. Dat ouderen langer thuis blijven wonen is een positieve ontwikkeling. Maar wat als je echt veel hulp nodig hebt en je krijgt het niet meer opgelost? Hoe moet het dan allemaal geregeld worden?

Zorgen over verantwoordelijkheden
Huisartsen geven aan dat ze zich nu al zorgen maken over ouderen die langer thuis blijven wonen. Gemeenten, zorgverzekeraars en thuiszorgorganisaties moeten vanaf 1 januari 2015 gezamenlijk en in goed overleg zorg gaan leveren. Discussies over de verdeling van verantwoordelijkheden zijn aan de orde van de dag, bijvoorbeeld over het persoonsgebonden budget. En inmiddels is de verscherpte toegang tot het verzorgingshuis in gang gezet.

Aanvullende maatregelen
De Unie KBO maakt zich grote zorgen over onbedoelde neveneffecten van alle hervormingen in de ouderenzorg die momenteel worden doorgevoerd. Binnenkort komt de Unie KBO met voorstellen voor aanvullende maatregelen.

  
 De ‘meldlijn ouderenzorg’ staat open voor alle problemen in de ouderenzorg. De meldlijn is open tijdens de maanden april en mei en is op maandag tot en met vrijdag bereikbaar tussen 9.30 uur en 12.30 uur op nummer 0900-8 21 21 83 (0,10 € per minuut).

 Meldingen kunnen ook digitaal doorgegeven worden via www.kbo.nl/meldlijn

 

Bron: Unie KBO

 

 

 

Terug

PartnersHandicare Trapliften                  

Vind zorg, hulp en informatie


 

Een vermelding of gastartikel plaatsen op de site?
Bekijk de publicatiemogelijkheden

Atlas van Zorg & Hulp

Online wegwijzer in de wereld van zorg en welzijn voor zorg- en hulpvragers, mantelzorgers en zorg- en hulpverleners.

Over Atlas van Zorg & Hulp
Contact

Een vermelding of artikel plaatsen op de site?
Publicatiemogelijkheden

Meer online wegwijzers
Atlas van Zorg & Vakantie
Ikzoekloopbaanbegeleiding.nl

© 2012 - 2019 Disclaimer

Atlas van Zorg & Hulp is onderdeel van Atlante