Meldpunt Juiste Loket

30-03-2015 10:32

Meldpunt voor mensen die zich van ‘het kastje naar de muur’ gestuurd’ voelen en/of niet weten welk zorgloket voor hun zorg of ondersteuning verantwoordelijk is.  

  • Heeft u of uw familielid een AWBZ indicatie van CIZ of Bureau Jeugdzorg die nog geldig is in 2015 en wordt u door verschillende zorgloketten steeds weer doorverwezen?
    of 
  • Heeft u nog geen indicatie, maar wel een zorg/ondersteuningsvraag en wordt u door verschillende loketten steeds doorverwezen? 

Dan kunt u contact opnemen met het meldpunt ‘Juiste Loket’.

Het Juiste Loket wordt bemenst door Per Saldo (PGB-houdersvereniging) en Ieder(in) (koepelorganisaties voor mensen met een beperking of chronische ziekte) en mogelijk gemaakt door het ministerie van VWS. 

De medewerkers van het meldpunt bekijken samen met u wat er aan de hand is, geven u informatie, of zorgen ervoor dat het verantwoordelijke loket zoals de gemeente of zorgverzekeraar wordt aangesproken. Hiervoor is er tussen Per Saldo en Ieder(in) een samenwerking met het ministerie van VWS. 

Uitgangspunt is dat cliënten altijd eerst het normale proces richting gemeente, zorgverzekeraar of zorgkantoor bewandelen voor er een melding wordt afgegeven. Pas als deze reguliere weg stokt, is een melding de volgende stap. 

Werkwijze

  • U vult onderstaand formulier in.
  • Binnen drie werkdagen nemen medewerkers van het meldpunt Juiste Loket telefonisch contact met u op om uw melding te bespreken. 
  • Indien nodig wordt hierna uw melding doorgegeven aan het ministerie van VWS of een andere partij, zodat de verantwoordelijke organisatie voor uw zorg of ondersteuning geïnformeerd kan worden over uw situatie.

De medewerker van het Juiste Loket belt of mailt u vervolgens terug om u te vragen of u antwoord heeft gekregen van de gemeente, het zorgkantoor of de zorgverzekeraar, of dat er op een andere manier actie is ondernomen. 

Per Saldo/Iederin of VWS zijn niet verantwoordelijk voor de uiteindelijk geboden oplossing aan de cliënt door de verantwoordelijke partij. Indien u het als cliënt het niet eens ben met een oplossing zijn conform geldende wetten bezwaar en beroep mogelijk.

Ga hier naar het formulier Juiste Loket

 

Bron: Ieder(in)

Terug

PartnersHandicare Trapliften                  

Vind zorg, hulp en informatie


 

Een vermelding of gastartikel plaatsen op de site?
Bekijk de publicatiemogelijkheden

Atlas van Zorg & Hulp

Online wegwijzer in de wereld van zorg en welzijn voor zorg- en hulpvragers, mantelzorgers en zorg- en hulpverleners.

Over Atlas van Zorg & Hulp
Contact

Een vermelding of artikel plaatsen op de site?
Publicatiemogelijkheden

Meer online wegwijzers
Atlas van Zorg & Vakantie
Ikzoekloopbaanbegeleiding.nl

© 2012 - 2019 Disclaimer

Atlas van Zorg & Hulp is onderdeel van Atlante