Mijn hoofd in jouw handen: een film over beginnende dementie

09-09-2014 14:38

Beginnende dementie. Zolang je niemand kent die hiermee te maken heeft, hou je je daar niet mee bezig. Toch is de kans groot dat er op enig moment iemand in je familie of vriendenkring dement gaat worden. Want het staat vast dat het aantal dementerenden in rap tempo fors toeneemt.

Nu zijn er circa 250.000 dementerenden, in 2050 is dit aantal opgelopen naar 750.000. Grote kans dat ook jij dan een familielid, collega, partner, kennis of vriend hebt met deze aandoening. Hoe ga je daar mee om? Blijf je zo lang mogelijk samen de dingen doen die je allebei leuk vindt? Of trek je je terug en laat je de zorg over aan professionals? 

Het is lastig om daarover na te denken. Dat vinden de mensen in Mijn hoofd in jouw handen ook. Zij merken elke dag dat hun dementerende partner, vader, moeder of vriend(in) hun liefde hard nodig heeft. En andersom natuurlijk ook. Toch verandert de relatie. De vraag is dan: wat blijft er over van onze liefde of vriendschap? Hierover gaat de documentaire Mijn hoofd in jouw handen.

In de film worden vier hoofdpersonen gevolgd in hun eigen omgeving. De relationele aspecten bij beginnende dementie worden belicht vanuit het perspectief van iemand die de diagnose heeft, een mantelzorger en een hulpverlener.

 

Programma congres en première 

Op 25 september 2014 vindt de première plaats van de documentaire ‘Mijn hoofd in jouw handen’ in EYE Film Instituut in Amsterdam. Daaraan gaat een uniek congres vooraf, speciaal bedoeld voor mantelzorgers en professionals in de ouderenzorg.

 

>> Voor kaarten en meer informatie

 

 

Terug

Mijn hoofd in jouw handen

De 1 uur durende documentaire Mijn hoofd in jouw handen neemt de kijker mee in het leven van 4 bijzondere mensen: Anne, Ger, Mariella en Epko. Ieder is op zijn eigen manier betrokken bij beginnende dementie. 

PartnersHandicare Trapliften                  

Vind zorg, hulp en informatie


 

Een vermelding of gastartikel plaatsen op de site?
Bekijk de publicatiemogelijkheden

Atlas van Zorg & Hulp

Online wegwijzer in de wereld van zorg en welzijn voor zorg- en hulpvragers, mantelzorgers en zorg- en hulpverleners.

Over Atlas van Zorg & Hulp
Contact

Een vermelding of artikel plaatsen op de site?
Publicatiemogelijkheden

Meer online wegwijzers
Atlas van Zorg & Vakantie
Ikzoekloopbaanbegeleiding.nl

© 2012 - 2019 Disclaimer

Atlas van Zorg & Hulp is onderdeel van Atlante