Minister Schippers bekijkt alternatief eigen bijdrage GGZ

07-12-2012 17:33

Minister van Volksgezondheid Edith Schippers (VVD) beziet of de eigen bijdrage in de geestelijke gezondheidszorg alsnog kan worden geschrapt. Dat heeft ze woensdag schriftelijk aan de Tweede Kamer laten weten. Zo lezen we in de Volkskrant, de Telegraaf, de Metro en andere media.

Minister Schippers reageerde op vragen van de PvdA, die af wil van de eigen bijdrage en liever heeft dat de kosten in de GGZ worden teruggedrongen in plaats van de rekening bij de patienten wordt neergelegd. De minister is bereid te kijken of dit alternatief voldoende geld oplevert. De eigen bijdrage zou dertig miljoen euro op hebben moeten leveren. "Ik ben bereid om met de sector te kijken of deze handreiking voldoende robuust is en de eigen bijdrage kan vervangen”, aldus de minister.

De eigen bijdrage werd aanvankelijk in het herfstakkoord van VVD en PvdA geschrapt, maar kwam vervolgens weer terug in het regeerakkoord van dezelfde twee partijen tot ieders verrassing. Daarin staat dat de eigen bijdrage vanaf 2014 wordt ingevoerd.

De PvdA wil net als de ggz-sector van de eigen bijdrage af, omdat het mensen ervan zou weerhouden psychische hulp te zoeken. Ook vindt de partij het onterecht dat mensen met psychische klachten een eigen bijdrage moeten betalen, en patiënten met fysieke ongemakken niet.

Bron: ggznieuws

Terug

PartnersHandicare Trapliften                  

Vind zorg, hulp en informatie


 

Een vermelding of gastartikel plaatsen op de site?
Bekijk de publicatiemogelijkheden

Atlas van Zorg & Hulp

Online wegwijzer in de wereld van zorg en welzijn voor zorg- en hulpvragers, mantelzorgers en zorg- en hulpverleners.

Over Atlas van Zorg & Hulp
Contact

Een vermelding of artikel plaatsen op de site?
Publicatiemogelijkheden

Meer online wegwijzers
Atlas van Zorg & Vakantie
Ikzoekloopbaanbegeleiding.nl

© 2012 - 2019 Disclaimer

Atlas van Zorg & Hulp is onderdeel van Atlante