Mogelijk woonstudio voor jongeren met beperking

30-09-2016 16:46

Gemeente Rijswijk gaat meewerken aan een onderzoek om woonstudio's voor jongeren neer te zetten. Het gaat om zelfstandig units waar 24-uur zorg kan worden geleverd. De 14 zelfstandige units worden onderverdeeld in 3 zorggroepen en hebben ieder een eigen gemeenschappelijke ruimte. Dit meldt het AD.

Het project wordt opgezet als sociale huurwoningen. Voor de inrichting van de gemeenschappelijke ruimtes zorgt Stichting Our House met sponsors. De zorg wordt geleverd door Ipse Bruggen

Gemeenten worden door het rijk steeds meer onder druk gezet om te bouwen voor mensen met een beperking die daar zelfstandig kunnen wonen. Rijswijk ziet veel in het plan van Stone Vastgoed en Stichting Our House. Die laatste organisatie is twee jaar geleden opgericht met de missie 'een veilige woonplek realiseren in Rijswijk voor tussen de 12 en 14 mensen met een verstandelijke beperking in een omgeving met mogelijkheden voor een zinvolle, aangename dagbesteding'. De omgeving waar de woningen zouden moeten komen in RijswijkBuiten.

Bron: AD

 

Terug

PartnersHandicare Trapliften                  

Vind zorg, hulp en informatie


 

Een vermelding of gastartikel plaatsen op de site?
Bekijk de publicatiemogelijkheden

Atlas van Zorg & Hulp

Online wegwijzer in de wereld van zorg en welzijn voor zorg- en hulpvragers, mantelzorgers en zorg- en hulpverleners.

Over Atlas van Zorg & Hulp
Contact

Een vermelding of artikel plaatsen op de site?
Publicatiemogelijkheden

Meer online wegwijzers
Atlas van Zorg & Vakantie
Ikzoekloopbaanbegeleiding.nl

© 2012 - 2019 Disclaimer

Atlas van Zorg & Hulp is onderdeel van Atlante