#nieuwedenkersindezorg

19-03-2015 14:38

Nederland staat op zijn kop; de zorg verandert, dit heeft impact op iedere Nederlander. Wanneer je nu of in de toekomst mantelzorg gaat verlenen of juist je eigen zorg gaat organiseren en inkopen om zolang mogelijk zelfstandig thuis te blijven wonen. Maar hoe vinden burgers hun weg binnen deze nieuwe maatschappij?  Mantelzorg voor Beginner s en Thuisleefgids constateren gezamenlijk dat er behoefte is aan duidelijkheid bij de participatieburger over de wegen die bewandeld kunnen worden en de ondersteuning die daarbij kan worden ingezet.  Dit is exact de bestaansredenvan beide organisaties, door de bomen weer wat bos laten zien. 

Wie zijn de #nieuwedenkersindezorg? 

Beide organisaties zijn uit praktijkbehoefte gestart en hebben een platform gebouwd vanuit ervaring en visie. Mantelzorg voor Beginners is een wegwijzer op het gebied van mantelzorg en hoe dit te organiseren. Oprichtster Anni Tüski put uit eigen ervaring én uit jarenlange professionele ervaring als beleidsmedewerker. Een onafhankelijk overzicht bieden over welke producten en diensten er nu eigenlijk al op de markt zijn en wat de ervaringen van eerdere gebruikers zijn, is de missie van Ilse Schoormans, voormalig verpleegkundige en de eerste toegepast gerontoloog van Nederland. Zij bouwt dit momenteel uit met haar onafhankelijke landelijke platform Thuisleefgids.nl. 

Wat gaan de #nieuwedenkersindezorg doen? 

Een nieuwe manier van denken introduceren en vanuit een persoonlijke ervaring een idee uitwerken en op eigen kracht realiseren. Dit is de toekomst van de zorg maar bovenal samenwerken en de verbinding maken met andere #nieuwedenkersindezorg. Een eenvoudige oplossing realiseren voor een soms ogenschijnlijk complexe uitdaging. Een innovatief project, een vernieuwde dienstverlening, een baanbrekend product, gewoon een handig hulpmiddel of een positieve ervaring waarvan anderen kunnen leren. 

Beide organisaties zien het belang van de ervaringen van burgers die al eerder een proces hebben doorlopen of een product hebben gebruikt en deze stem willen zij verspreiden. De waarde zit in het delen van deze ervaringen met andere participerende burgers. Om de krachten te bundelen starten Mantelzorg voor Beginners en Thuisleefgids vanaf 19 maart a.s. een gezamenlijke bloggenserie onder de noemer #nieuwedenkersindezorg. Praktijk, ervaring en visie komen samen en verschillende #nieuwedenkersindezorg krijgen het woord in de bloggenserie. Interactief, ervaringrijk en bovenal vanuit de dagelijkse praktijk van participatie! 

Meer weten? 

Neem dan contact op met: Anni Tüski via info@mantelzorgvoorbeginners.nl of Ilse Schoormans via info@thuisleefgids.nl

Terug

PartnersHandicare Trapliften                  

Vind zorg, hulp en informatie


 

Een vermelding of gastartikel plaatsen op de site?
Bekijk de publicatiemogelijkheden

Atlas van Zorg & Hulp

Online wegwijzer in de wereld van zorg en welzijn voor zorg- en hulpvragers, mantelzorgers en zorg- en hulpverleners.

Over Atlas van Zorg & Hulp
Contact

Een vermelding of artikel plaatsen op de site?
Publicatiemogelijkheden

Meer online wegwijzers
Atlas van Zorg & Vakantie
Ikzoekloopbaanbegeleiding.nl

© 2012 - 2019 Disclaimer

Atlas van Zorg & Hulp is onderdeel van Atlante