NIVEL Zorgregistraties toont kwaliteit huisartsenzorg

24-03-2014 11:29

NIVEL Zorgregistraties biedt inzicht in tal van actuele onderwerpen uit de Nederlandse gezondheidszorg. Op de website is bijvoorbeeld te zien welke gezondheidsproblemen er spelen in de Nederlandse bevolking, welke zorg patiënten daarvoor krijgen of wat de kwaliteit is van de huisartsenzorg.

 
Een goede kwaliteit van zorg is een gedeeld belang van patiënten, zorgverleners, bestuurders, verzekeraars, beleidsmedewerkers en politici. Op basis van routinematig in de zorg vastgelegde gegevens biedt NIVEL Zorgregistraties inzicht in de zorgverlening voor mensen met diabetes, astma, COPD en hart- en vaatziekten.
 
De website van de Zorgregistraties toont hoe het in de Nederlandse huisartsenpraktijken is gesteld met de kwaliteit van de zorg voor chronisch zieken. Zo wordt bij driekwart van de patiënten met diabetes jaarlijks de bloeddruk gemeten, en bij twee derde van hen is de bovendruk lager dan 140. En van de mensen met hart- vaatziekten bij wie lengte en gewicht zijn geregistreerd, heeft een kwart een gezond gewicht.
 
NIVEL Zorgregistraties maakt gebruik van geanonimiseerde gegevens van bijna 400 huisartspraktijken met 1,2 miljoen ingeschreven patiënten. Daarnaast bevatten de registraties gegevens van patiënten van eerstelijnspsychologen, fysio- en oefentherapiepraktijken, diëtetiekpraktijken en apotheken en van de huisartsenpost. NIVEL Zorgregistraties gebruikt deze gegevens voor onderzoek naar de gezondheid van de Nederlandse bevolking en de rol en bijdrage van de verschillende eerstelijnsdisciplines in de Nederlandse gezondheidszorg.
 
Zie: www.nivel.nl/NZR/kwaliteitsindicatoren

 

Bron: NIVEL

 

 

Terug

PartnersHandicare Trapliften                  

Vind zorg, hulp en informatie


 

Een vermelding of gastartikel plaatsen op de site?
Bekijk de publicatiemogelijkheden

Atlas van Zorg & Hulp

Online wegwijzer in de wereld van zorg en welzijn voor zorg- en hulpvragers, mantelzorgers en zorg- en hulpverleners.

Over Atlas van Zorg & Hulp
Contact

Een vermelding of artikel plaatsen op de site?
Publicatiemogelijkheden

Meer online wegwijzers
Atlas van Zorg & Vakantie
Ikzoekloopbaanbegeleiding.nl

© 2012 - 2019 Disclaimer

Atlas van Zorg & Hulp is onderdeel van Atlante