Emma at Work lanceert nieuwe mogelijkheid voor contact met jongeren

12-05-2015 16:32

De drempel kan hoog zijn voor jongeren met een chronische ziekte of lichamelijke beperking om zich in te schrijven bij Emma at Work (non-profit arbeidsbemiddelingsbureau). Door zich in te schrijven bij Emma at Work bevestigen zij, dat ze een beperking hebben. Emma at Work maakt sinds kort gebruik van het voeren van gesprekken met jongeren via een real-time video call. Het voeren van een eerste gesprek via een video call werkt drempelverlagend. Simpelweg, omdat je niet hoeft te reizen en elkaar toch kunt zien. Je zult elkaar daardoor eerder en beter begrijpen en je kunt een beter beeld vormen van elkaar.

“Het aanbieden van deze dienst past bij Emma at Work. Onze ambitie is om alle jongeren in Nederland met een chronische ziekte of lichamelijke beperking te helpen aan een werkplek. Als we meer jongeren kunnen helpen door de drempel te verlagen om zich in te schrijven, dan doen we dat. Het voeren van een gesprek via een video call benadert bovendien het fysiek bij elkaar zitten erg goed. Lichaamstaal is zo belangrijk in de communicatie. Het voeren van een gesprek met iemand, die je ook in beeld ziet vertelt zoveel meer over de persoon dan via een telefoongesprek. Bovendien scheelt het de kandidaat reistijd en kosten,” zegt Lonneke Jansen, Consultant bij Emma at Work.

Beperkte mobiliteit
Sommige jongeren, die zich willen inschrijven bij Emma at Work, zijn beperkt in hun mobiliteit. Zij kunnen bijvoorbeeld moeilijk naar het kantoor van Emma at Work komen.

“Ik ben niet zo goed in staat om lange afstanden te reizen met de taxi. Ik zou graag naar het kantoor van Emma at Work komen, maar logistiek gezien is dat nogal een toer. Daarom is het fijn, dat Emma at Work jongeren nu de mogelijkheid biedt elkaar te leren kennen via een video call. De eerste keer contact was heel grappig. Mijn kamer was een rommel vanwege een verhuizing en dat zag je ook op de achtergrond. Het is slim om daar rekening mee te houden”, vertelt Manon Dubbelaar, die als jongere werkzoekende ingeschreven staat bij Emma at Work. “Het contact met Emma at Work via een video call scheelt een hoop gedoe en de consultant kan direct zien wat voor ‘vlees ze in de kuip’ heeft. Bovendien is het prettig, dat als je vragen hebt, je snel via een video call live contact kunt hebben met je consultant,” aldus Manon Dubbelaar.

Verschillende communicatiemogelijkheden
“Emma at Work maakt sinds kort gebruik van de real-time online communicatie-oplossingen van HidashHi. Via een video call kunnen kandidaten kennismaken met een consultant van Emma at Work. Op deze manier wordt voor verschillende jongeren de drempel verlaagd om zich bij Emma at Work in te schrijven. Bovendien is deze generatie gewend aan het leggen van contact via video, chat, etc.” zegt Larissa Bergshoeff, Marketing & Communicatie bij Emma at Work. “Er is ook een aantal jongeren, die beperkt is in hun communicatie vanwege ernstige lichamelijke beperkingen. Telefoneren of mailen is voor hen lastig. Met HidashHi biedt Emma at Work hen een oplossing door vanuit hun vertrouwde omgeving een video call
te voeren met een consultant van Emma at Work,” aldus Larissa.  

Samenwerking
“HidashHi is een commerciële organisatie met economische doelen. Maar dit wil niet zeggen, dat wij onze ogen sluiten voor de wereld om ons heen. Integendeel. We willen een positieve bijdrage leveren. Daarom zet HidashHi zich met hart en ziel in voor Emma at Work,” vertelt Micha Koopmans, CEO bij HidashHi. HidashHi heeft voor Emma at Work een branded pagina gemaakt, een webpagina volledig in de look & feel van Emma at Work, waarmee Emma at Work kosteloos gebruik kan maken van real-time online video calling in de eigen omgeving. Waar, wanneer en hoe lang ze maar willen zonder downloads, installaties of registratie. Met één click is er contact tussen een jongere en een consultant. Daarnaast is HidashHi werkgever voor jongeren uit het Emma at Work-netwerk.

Meer informatie
Emma at Work
HidashHi

 

Terug

PartnersHandicare Trapliften                  

Vind zorg, hulp en informatie


 

Een vermelding of gastartikel plaatsen op de site?
Bekijk de publicatiemogelijkheden

 

Atlas van Zorg & Hulp

Online wegwijzer in de wereld van zorg en welzijn voor zorg- en hulpvragers, mantelzorgers en zorg- en hulpverleners.

Over Atlas van Zorg & Hulp
Contact

Een vermelding of artikel plaatsen op de site?
Publicatiemogelijkheden

Meer online wegwijzers
Atlas van Zorg & Vakantie
Ikzoekloopbaanbegeleiding.nl

© 2012 - 2019 Disclaimer

Atlas van Zorg & Hulp is onderdeel van Atlante