Online magazine over langer zelfstandig wonen

19-07-2014 19:17

De editie van E-Zin & Zorg is gewijd aan het thema ‘Langer zelfstandig’. Zo lang mogelijk zelfstandig en comfortabel blijven wonen, daar gaat het om. Al dan niet met ondersteuning van professionele zorg. Wat doet, kan en moet de zorgprofessional daarvoor doen? Dat leest u op www.ezinenzorg.com.

E-Zin & Zorg belicht het thema van verschillende kanten. Met een kijkje in de thuiszorg, waar cliënten gestimuleerd worden zelf zo veel mogelijk te doen. “Het belangrijkste daarbij is hoe je met mensen omgaat”, zegt wijkziekenverzorgende Truus Spikker heel treffend.

In de nieuwe rubriek ‘Zorg Inspiratie’ vertelt hoogleraar Ouderengeneeskunde Joris Slaets dat het niet alleen gaat om het langer zelfstandig blijven wonen van cliënten, maar ook om hun leefplezier. En hoe belangrijk het is om leefplezier te blijven stimuleren als iemand naar een woon-zorgcentrum moet verhuizen. Hoe zorg je voor een goede balans tussen leefplezier, veiligheid, comfort en behandeling? Zorgprofessionals komen aan het woord over wat dit voor hen betekent in de praktijk.

 

Bron: Actiz

 

Terug

PartnersHandicare Trapliften                  

Vind zorg, hulp en informatie


 

Een vermelding of gastartikel plaatsen op de site?
Bekijk de publicatiemogelijkheden

Atlas van Zorg & Hulp

Online wegwijzer in de wereld van zorg en welzijn voor zorg- en hulpvragers, mantelzorgers en zorg- en hulpverleners.

Over Atlas van Zorg & Hulp
Contact

Een vermelding of artikel plaatsen op de site?
Publicatiemogelijkheden

Meer online wegwijzers
Atlas van Zorg & Vakantie
Ikzoekloopbaanbegeleiding.nl

© 2012 - 2019 Disclaimer

Atlas van Zorg & Hulp is onderdeel van Atlante