Ouders: 'Een 7,4 voor jeugdhulp, maar er is nog genoeg te doen'

22-04-2015 21:21

De VNG herkent enkele aandachtspunten in het rapport van de Kinderombudsman. Wij vinden het echter ook belangrijk om te weten dat een meerderheid van de ouders en kinderen die deelnamen aan het onderzoek zeggen tevreden te zijn over het verloop van de transitie en de kwaliteit van de hulp die zij ontvangen. 

Dit willen gemeenten de komende jaren graag zo houden. Kwaliteit van zorg vraagt niet alleen om de inkoop van voldoende zorg voor kinderen, maar ook om het op peil houden van de kwaliteit van de zorg. Hiervoor hebben gemeenten de komende periode behoefte aan een stabiel financieel kader.

Eigen onderzoek

Gemeenten zijn realistisch en laten een lerend vermogen zien. Dit blijkt onder meer uit een enquête die de VNG onder haar leden heeft gehouden. Op 1 april hadden 246 gemeenten (63%) gereageerd. Uit deze enquête komen ook aandachtspunten naar voren die door gemeenten zelf zijn benoemd en voor een deel ook aansluiten bij de bevindingen van de Kinderombudsman.

In die zin herkent de VNG enkele punten van de Kindersombudsman: deze zijn al in beeld als ondersteuningsvragen. Maar wij zien ook het lerend vermogen van gemeenten en de professionals die in de wijkteams aan de slag zijn. Zij hechten belang aan goede zorg voor en veiligheid van kinderen.  

Gezamenlijke visie op zorglandschap

Verdere deskundigheidsbevordering en doorontwikkeling van de organisatie en samenwerking blijven zeker van belang. Gemeenten en zorgaanbieders hebben hier onlangs ook op landelijk niveau een gezamenlijke visie op ontwikkeld: ’Ruimte voor Jeugdhulp’. Deze visie wordt de komende tijd besproken met zorgaanbieders en gemeenten.

Bron: VNG

 

Terug

PartnersHandicare Trapliften                  

Vind zorg, hulp en informatie


 

Een vermelding of gastartikel plaatsen op de site?
Bekijk de publicatiemogelijkheden

Atlas van Zorg & Hulp

Online wegwijzer in de wereld van zorg en welzijn voor zorg- en hulpvragers, mantelzorgers en zorg- en hulpverleners.

Over Atlas van Zorg & Hulp
Contact

Een vermelding of artikel plaatsen op de site?
Publicatiemogelijkheden

Meer online wegwijzers
Atlas van Zorg & Vakantie
Ikzoekloopbaanbegeleiding.nl

© 2012 - 2019 Disclaimer

Atlas van Zorg & Hulp is onderdeel van Atlante