Paralympische Spelen Rio 2016

26-08-2016 14:50

Van 7 tot en met 18 september 2016 worden in het Braziliaanse Rio de Janeiro de Paralympische Spelen gehouden. Nederland gaat in Rio met 126 sporters deelnemen in veertien takken van sport. Bekijk hier de volledige lijst van sporters, met erachter de tak van sport en woonplaats.

De openingsceremonie van de Paralympische spelen zal plaatsvinden op woensdag 7 september om 23.15u (Nederlandse tijd). Deze wordt voor het eerst live op televisie uitgezonden. Bekijk hier het gehele programma. 

Uitzending

De NOS reist voor de Paralympische Spelen met een flinke ploeg af naar Brazilië. De NOS gaat tijdens de Paralympische Spelen op televisie dagelijks twee programma’s maken. Op NPO 2 wordt van 19.20 tot 19.50 uur een magazine uitgezonden, waarin de sportieve gebeurtenissen van de dag op een rijtje worden gezet. Net als in de vorige edities zal Herman van der Zandt de presentatie op zich nemen. Hij heeft oud-rolstoelbasketballer Marc de Hond als sidekick. Om 07.30 en 08.30 uur wordt op NPO 1 een selectie uitgezonden van de hoogtepunten van de voorbije nacht.

Via Nos.nl zijn vier livestreams beschikbaar. Vrijwel alle Nederlandse sporters die in actie komen, zijn daar live te zien, net als de sluitingsceremonie. Op NPO Radio 1 is elke ochtend een Paralympische update in het NOS Radio 1 Journaal. ’s Avonds is dat in het programma Langs de Lijn en Omstreken (NOS/EO).

Minidocumentaires

In aanloop naar de Paralympische Spelen Rio 2016 heeft NOC*NSF een serie minidocumentaires gemaakt over Paralympische sporters en hun weg naar de Spelen. Bekijk hieronder welke minidocumentaires er zijn gemaakt.

 

Terug

PartnersHandicare Trapliften                  

Vind zorg, hulp en informatie


 

Een vermelding of gastartikel plaatsen op de site?
Bekijk de publicatiemogelijkheden

Atlas van Zorg & Hulp

Online wegwijzer in de wereld van zorg en welzijn voor zorg- en hulpvragers, mantelzorgers en zorg- en hulpverleners.

Over Atlas van Zorg & Hulp
Contact

Een vermelding of artikel plaatsen op de site?
Publicatiemogelijkheden

Meer online wegwijzers
Atlas van Zorgvakantie

Sitemap | Disclaimer
Privacy beleid (AVG)

 

© 2012 - 2019 Disclaimer

Atlas van Zorg & Hulp is onderdeel van Atlante