Praktische website 10 vragen bij dementiezorg

12-11-2014 13:00

Op de Dag van de Mantelzorg (10 november) lanceerde Alzheimer Nederland de website 10vragenbijdementiezorg.nl. Deze website is bedoeld voor mensen die dementie vermoeden of meemaken. Zij worden op een heel praktische manier langs de tien meestgestelde vragen bij dementie geleid. Met behulp van de antwoorden, praktische tips en verwijzingen op de website kunnen mensen het gesprek aangaan over dementie en de weg vinden in het hulpaanbod.

De website is een publieksvriendelijke uitwerking van de Zorgstandaard Dementie (die vooral door zorgverleners wordt gebruikt). Alzheimer Nederland heeft onderzocht welke vragen het meest leven bij mensen met dementie en hun omgeving.

Vragen bij dementie

Vragen die op de website aan bod komen zijn onder meer: Wat te doen bij een vermoeden van dementie? Hoe wordt de diagnose dementie gesteld? Wat komt er bij kijken om thuis te blijven wonen met dementie? En wat als thuis wonen niet meer gaat?

Goed geïnformeerd

Alzheimer Nederland vindt het belangrijk dat mensen met een vermoeden van dementie en alle direct betrokkenen goed geïnformeerd zijn. Dat is niet alleen van belang in het gesprek met zorgverleners, maar ook vanwege de huidige veranderingen in het zorgstelsel. We moeten voorkomen dat mensen tussen wal en schip vallen, nu de verantwoordelijkheid voor zorg en dagbesteding voor een belangrijk deel naar de gemeenten verschuift.

Adviezen

De antwoorden op de 10 vragen bij dementiezorg helpen mensen met dementie en hun mantelzorgers op weg naar goede ondersteuning, vanaf de eerste vermoedens van dementie tot en met opname in het verpleeghuis. De website geeft ook adviezen voor het dagelijks leven.
De website is te vinden op www.10vragenbijdementiezorg.nl.

 

Bron: Alzheimer Nederland

 

 

Terug

 

10vragenbijdementiezorg.nl promofilm Alzheimer Nederland

Hans van Doesburg heeft dementie. Hij legt in een filmpje uit hoe de 10 vragen bij dementiezorg hem hebben geholpen

PartnersHandicare Trapliften                  

Vind zorg, hulp en informatie


 

Een vermelding of gastartikel plaatsen op de site?
Bekijk de publicatiemogelijkheden

Atlas van Zorg & Hulp

Online wegwijzer in de wereld van zorg en welzijn voor zorg- en hulpvragers, mantelzorgers en zorg- en hulpverleners.

Over Atlas van Zorg & Hulp
Contact

Een vermelding of artikel plaatsen op de site?
Publicatiemogelijkheden

Meer online wegwijzers
Atlas van Zorg & Vakantie
Ikzoekloopbaanbegeleiding.nl

© 2012 - 2019 Disclaimer

Atlas van Zorg & Hulp is onderdeel van Atlante