Professionals krijgen ondersteuning om toestemming voor hulpverlening kinderen met ouders te bespreken

15-11-2016 12:42

Professionals werkzaam in de hulpverlening aan minderjarigen die slachtoffer zijn van kindermishandeling  hebben soms moeite om medewerking van ouders te krijgen. Er kan dan geen hulp worden geboden omdat een van de ouders of allebei de ouders geen toestemming geven voor het starten van de hulp. In opdracht van staatssecretaris Martin van Rijn (VWS) is daarom een handreiking ontwikkeld. De handreiking is bedoeld voor alle voor professionals die werkzaam zijn in de (geestelijke) gezondheidszorg en jeugdhulpverlening en te maken hebben met slachtoffers van kindermishandeling.

De handreiking biedt een stappenplan: voor het vragen van toestemming en voor het bieden van hulp wanneer geen toestemming van beide ouders wordt verkregen. Ook staan er verschillende praktijkvoorbeelden in die professionals kunnen helpen. De handreiking is gebaseerd op bestaande wet- en regelgeving en onder andere tot stand gekomen in samenwerking met GGZ Nederland en aanbieders van hulpverlening.

Naar schatting zijn elk jaar bijna 119.000 kinderen het slachtoffer van mishandeling. Het gaat bijvoorbeeld om lichamelijke mishandeling, verwaarlozing of seksueel misbruik van een kind.

Download de handreiking hie r.

 

 

Terug

PartnersHandicare Trapliften                  

Vind zorg, hulp en informatie


 

Een vermelding of gastartikel plaatsen op de site?
Bekijk de publicatiemogelijkheden

Atlas van Zorg & Hulp

Online wegwijzer in de wereld van zorg en welzijn voor zorg- en hulpvragers, mantelzorgers en zorg- en hulpverleners.

Over Atlas van Zorg & Hulp
Contact

Een vermelding of artikel plaatsen op de site?
Publicatiemogelijkheden

Meer online wegwijzers
Atlas van Zorg & Vakantie
Ikzoekloopbaanbegeleiding.nl

© 2012 - 2019 Disclaimer

Atlas van Zorg & Hulp is onderdeel van Atlante