Quotumregeling arbeidsgehandicapten wordt stok achter de deur

18-04-2013 13:14

Als de overheid en werkgevers er niet in slagen om 125.000 mensen met een arbeidsbeperking in dienst te nemen, dan wordt de quotumregeling alsnog ingevoerd. Volgens het kabinet leidt deze nieuwe afspraak uit het sociaal akkoord in de praktijk tot meer banen dan via de quotumregeling. De afspraak start al in 2014 en werkgevers kunnen hun verantwoordelijkheid niet via een boete afkopen. Toch klaagt de oppositie over de vrijblijvendheid van de nieuwe afspraak, omdat dergelijke maatregelen in het verleden onvoldoende resultaten hebben opgeleverd. Dat bleek uit het Tweede Kamerdebat over het sociaal akkoord.

 

De quotumregeling - vijf procent van het personeel zou moeten bestaan uit mensen met een arbeidsbeperking - is in het sociaal akkoord tussen overheid, werkgevers en werknemers van tafel gegaan. Nu wordt deze regeling een stok achter de deur als de overheid en werkgevers er niet in slagen om 125.000 mensen met een arbeidsbeperking in dienst te nemen.

 

Bezuinigingen opnieuw op tafel
Het is mogelijk dat een deel van het opgeschorte bezuinigingspakket van het kabinet (4,3 miljard) in september opnieuw op tafel komt. Alle onderdelen van dit pakket zijn dan weer bespreekbaar, inclusief de nullijn in de zorg. De vooruitzichten van de Macro Economische Verkenningen (MEV) die in september 2013 wordt gepubliceerd, bepaalt of en zo ja, in welke omvang extra bezuinigingen noodzakelijk zijn.

 

Bron: VGN

 

Terug

PartnersHandicare Trapliften                  

Ook een vermelding op de site?
Bekijk de diverse publicatiemogelijkheden

Vind zorg, hulp en informatie


 

Miljoenennota en Rijksbegroting 2019
Wat zijn de gevolgen voor zorg & welzijn?

De 

Atlas van Zorg & Hulp

Online wegwijzer in de wereld van zorg en welzijn voor zorg- en hulpvragers, mantelzorgers en zorg- en hulpverleners.

Over Atlas van Zorg & Hulp
Contact 
Sitemap | Disclaimer
Privacy beleid (AVG)

PR mogelijkheden
Promotiepakket
(Pers)berichten en events
Adverteren op de website

Meer online wegwijzers
Atlas van Zorgvakantie

Samenwerkingspartners
JoHo | Het Coachhuis | Ik zoek loopbaanbegeleiding

 

© 2012 - 2016 Disclaimer

Atlas van Zorg & Hulp is onderdeel van Atlante