Schippers stelt Nederlandse deelname aan World Winter Games veilig

22-09-2016 11:19

Minister Edith Schippers (Sport) trekt ruim 130.000 euro uit om Nederlandse deelname aan de World Winter Games mogelijk te maken. Deze Winter Games - voor sporters met een verstandelijke beperking - worden in maart 2017 in Oostenrijk gehouden.

De Stichting Special Olympics Nederland, de organisatie die sporten voor mensen met een verstandelijke beperking bevordert, had aangegeven dat zij geld tekort kwam om Nederland aan deze speciale Spelen te laten deelnemen. Met deze eenmalige subsidie, die past binnen de kaders van het bestaande beleid voor gehandicaptensport, is Nederlandse deelname aan de World Winter Games gegarandeerd. Eerder hadden de hoofdsponsors Rabobank en Aegon al samen 100.000 euro toegezegd.

World Winter Games Austria 2017

Op de World Winter Games, die van 18 maart tot en met 24 maart 2017 in Oostenrijk worden gehouden, doen circa 3000 deelnemers uit 110 landen deel, waaronder dus ook Nederland. Team NL doet met 25 sporters mee op dit wereldpodium. Onder andere de volgende sporten zullen tijdens de World Winter Games worden beoefend: shorttrack, skiën, snowboarden en langlaufen.

Terug

PartnersHandicare Trapliften                  

Vind zorg, hulp en informatie


 

Een vermelding of gastartikel plaatsen op de site?
Bekijk de publicatiemogelijkheden

Atlas van Zorg & Hulp

Online wegwijzer in de wereld van zorg en welzijn voor zorg- en hulpvragers, mantelzorgers en zorg- en hulpverleners.

Over Atlas van Zorg & Hulp
Contact

Een vermelding of artikel plaatsen op de site?
Publicatiemogelijkheden

Meer online wegwijzers
Atlas van Zorg & Vakantie
Ikzoekloopbaanbegeleiding.nl

© 2012 - 2019 Disclaimer

Atlas van Zorg & Hulp is onderdeel van Atlante