SER stelt unaniem advies over toekomstbestendige zorg vast

19-10-2012 17:20

De SER heeft vanochtend het advies Naar een kwalitatief goede, toegankelijke en betaalbare zorg besproken en vastgesteld. Door stijgende uitgaven komen toegang en kwaliteit van zorg onder druk te staan. De uitgavengroei zorgt ook voor hogere lasten voor huishoudens en werkgevers; dit kan de economie en werkgelegenheid schaden. De SER acht daarom een fundamentele aanpassing van de langdurige zorg en verbeteringen in het zorgverzekeringstelsel noodzakelijk.

Commissievoorzitter en kroonlid Jet Bussemaker benadrukte dat het een tussentijds advies op hoofdlijnen is dat ten behoeve van de kabinetsformatie versneld is uitgebracht. Voorjaar 2013 zal de SER met een uitgebreider advies komen. Zij gaf aan dat de commissie ook heeft geluisterd naar organisaties en professionals in de zorg. De commissie heeft daartoe hoorzittingen, expertmeetings en een internetconsultatie georganiseerd.

Namens de patiënten- en cliëntenfederatie NPCF mocht Wilna Wind het woord tot de raad richten. Zij was heel blij met het advies. Zij benadrukte dat goede zorg iets anders is dan veel zorg; een goed gesprek is soms beter dan doorbehandelen. Ze onderschreef de noodzaak van collectieve financiering van de zorg voor mensen die daar levenslang en levensbreed op zijn aangewezen. Evenals Van Montfort pleitte Wind voor transparante kwaliteitsinformatie voor patiënten. Ook vroeg ze aandacht voor innovatieve faciliteiten ter voorkoming van medicalisering, zoals e-health.

Lees het gehele verslag

 

SER-Advies: Naar een kwalitatief goede, toegankelijke en betaalbare zorg

Veelgestelde vragen over het advies

 

 

Terug

PartnersHandicare Trapliften                  

Vind zorg, hulp en informatie


 

Een vermelding of gastartikel plaatsen op de site?
Bekijk de publicatiemogelijkheden

Atlas van Zorg & Hulp

Online wegwijzer in de wereld van zorg en welzijn voor zorg- en hulpvragers, mantelzorgers en zorg- en hulpverleners.

Over Atlas van Zorg & Hulp
Contact

Een vermelding of artikel plaatsen op de site?
Publicatiemogelijkheden

Meer online wegwijzers
Atlas van Zorgvakantie

Sitemap | Disclaimer
Privacy beleid (AVG)

 

© 2012 - 2019 Disclaimer

Atlas van Zorg & Hulp is onderdeel van Atlante