'Snoei aantal zorgberoepen terug'

13-04-2015 14:10

Ministers Schippers van VWS heeft afgelopen vrijdag een advies over de toekomst van de beroepenstructuur in de zorg in ontvangst genomen. In Nederland werken ongeveer 1,2 miljoen mensen in de zorg, verdeeld over maar liefst 2400 zorgberoepen.

Er lijkt dus sprake te zijn van een zekere wildgroei. Sommige beroepen zijn zo specifiek dat er ook geen vraag naar is. Daarom heeft minister Schippers om dit advies gevraagd. Dit advies heeft tot doel de beroepenstructuur in de zorg gereed te maken voor de toekomst.

Waarschijnlijk zal er in het aantal beroepen gesneden worden, maar in het advies wordt ook gesteld dat er meer toegewerkt moet worden naar expertisegebieden waar zorgprofessionals actief in zijn.

Uiteindelijk zullen zij dan op vier ‘niveaus’ werken: preventie, gemeenschapszorg (in de buurt en mantelzorg), multidiciplinaire centra voor laagcomplexe zorg  en de hoogcomplexe zorg voor de zwaarste vormen van geneeskunde.

Hiervoor zullen de 1700 opleidingen in Nederland hun programma’s dan wel moeten aanpassen. Een vervolgadvies hierover volgt in het najaar.

 

Terug

PartnersHandicare Trapliften                  

Vind zorg, hulp en informatie


 

Een vermelding of gastartikel plaatsen op de site?
Bekijk de publicatiemogelijkheden

Advertisement (partner)

Atlas van Zorg & Hulp

Online wegwijzer in de wereld van zorg en welzijn voor zorg- en hulpvragers, mantelzorgers en zorg- en hulpverleners.

Over Atlas van Zorg & Hulp
Contact

Een vermelding of artikel plaatsen op de site?
Publicatiemogelijkheden

Meer online wegwijzers
Atlas van Zorg & Vakantie
Ikzoekloopbaanbegeleiding.nl

© 2012 - 2019 Disclaimer

Atlas van Zorg & Hulp is onderdeel van Atlante