Staatssecretaris stimuleert innovatie in de langdurige zorg

28-09-2012 12:13

Staatssecretaris Veldhuijzen van Zanten heeft een aantal maatregelen aangekondigd om de inkoop van zorg bij innovatieve aanbieders te stimuleren. Dit maakt ze bekend in de brief die op 25 september naar de Tweede Kamer is gestuurd. Het gaat om innovatie in de werkwijze van de zorgaanbieders. De wens van de cliënten staat daarbij altijd centraal. Het gaat om bijvoorbeeld de wens om een vaste hulpverleners of flexibele inzet van de thuiszorg op tijdstippen die de cliënt wenst.

De staatssecretaris verwacht dat in 2013 een grote groep nieuwe cliënten een beroep gaan doen op zorg in natura in plaats van een pgb. Hiervoor wordt 90 miljoen euro beschikbaar gesteld. Zorgkantoren kunnen met deze middelen ook nieuwe aanbieders contracteren. Deze nieuwe aanbieders spelen vaak op een innovatieve manier in op de vraag van deze nieuwe groep cliënten. ’Ik wil dat de ruimte voor creatieve en kleine zorgaanbieders maximaal is, want de vraag van de cliënt moet leidend zijn’, aldus Van Zanten. Het betreft vooral cliënten die met hun zorgvraag niet bij de traditionele aanbieders terecht kunnen.

De staatssecretaris stimuleert ook technologische innovatie in de langdurige zorg. ‘Het is goed als bij inkoop ook gekeken wordt naar gebruik van technologie ter ondersteuning van cliënten en medewerkers’, aldus de staatsecretaris. Op 24 september 2012 opende Van Zanten de Europese conferentie van de Ambient Assisted Living programme (AAL) over de innovatie in de langdurige zorg. De staatsecretaris benadrukte in haar speech het belang van de stem van de cliënt bij innovatie. Het Europese AAL Joint Programme is opgezet om innovatieve (ICT)-oplossingen te ontwikkelen. Tijdens de conferentie werken verschillende innovatieprojecten gepresenteerd door het AAL Joint programma mogelijk zijn gemaakt.

Bron: Rijksoverheid

Terug

Gratis nieuwsbr ief
Blijf op de hoogte van nieuws en ontwikkelingen met onze nieuwsbrief

E-mail
 

PartnersHandicare Trapliften                  

Ook een vermelding op de site?
Bekijk de diverse publicatiemogelijkheden

Vind zorg, hulp en informatie


 

De  Wat gevolgen van het Regeerakkoord voor de zorg?

Atlas van Zorg & Hulp

Online wegwijzer in de wereld van zorg en welzijn voor zorg- en hulpvragers, mantelzorgers en zorg- en hulpverleners.

Over Atlas van Zorg & Hulp
Contact 
Sitemap | Disclaimer

PR mogelijkheden
Promotiepakket
(Pers)berichten en events
Adverteren site en nieuwbrief

Meer online wegwijzers
Atlas van Zorgvakantie

Samenwerkingspartners
JoHo | Het Coachhuis | Ik zoek loopbaanbegeleiding

Gratis Nieuwsbrief
Op de hoogte blijven van nieuws en ontwikkelingen in de wereld van zorg & hulp? Meld je aan

Volg Atlas van Zorg & Hulp
Twitter
Linked In
Facebook
Nieuwsbrief
RSS feed

 

© 2012 - 2016 Disclaimer

Atlas van Zorg & Hulp is onderdeel van Atlante