Staatssecretaris van Rijn start een televisiecampagne tegen ouderenmishandeling

14-06-2013 19:53

Staatssecretaris Martin van Rijn (VWS) start een televisiecampagne tegen ouderenmishandeling. Ook presenteert hij een nieuwe voorlichtingsfilm over dit onderwerp tijdens het congres 'Aanpak Ouderenmishandeling' van de gemeente Den Haag. Professionals en vrijwilligers die met ouderen werken kunnen met de film leren hoe ze mishandeling beter kunnen herkennen en in actie kunnen komen. De nieuwe televisiecampagne en de voorlichtings-DVD zijn allebei onderdeel van het actieplan 'Ouderen in veilige handen' van de staatssecretaris.

 

Van Rijn: 'Ouderenmishandeling is onacceptabel. Slachtoffers zijn vaak bang om er over te praten of het te melden omdat ze meestal ook afhankelijk zijn van de daders. Die taboesfeer moeten we doorbreken. Daar wil ik met deze televisiecampagne en andere voorlichtingsactiviteiten, ook samen met de ouderenbonden, aan bijdragen. Het moet breed bekend worden wat oudermishandeling is, hoe je het kunt herkennen en hoe je actie kunt ondernemen om het te stoppen. We moeten er samen voor zorgen dat onze ouderen zich veilig voelen en veilig zijn.'

 

Televisiecampagne

Het is voor het eerst dat binnen een publiekscampagne over geweld in huiselijke kring, een tv-spot over ouderenmishandeling is gemaakt. Eerder zijn als onderdeel van de rijksoverheidscampagne 'Een veilig thuis, daar maak je je toch sterk voor?' spotjes over kindermishandeling en partnergeweld uitgezonden.

 

Voorlichtings-DVD 'Je ziet het pas als je het gelooft'

De DVD laat 5 situaties van ouderenmishandeling zien en is bedoeld voor professionals en vrijwilligers die met ouderen werken. Op initiatief van het Landelijke Platform Bestrijding Ouderenmishandeling (LPBO) en met financiële ondersteuning van het ministerie van VWS en een aantal andere organisaties, is deze DVD gemaakt.

 

Congres Aanpak Ouderenmishandeling

Het congres Aanpak Ouderenmishandeling wordt georganiseerd de gemeente Den Haag, op donderdag 13 juni 2013. Dit congres is bedoeld voor beleidsmakers, managers en professionals die in hun dagelijks werk in aanraking komen met ouderen.

 

>>  Bekijk de video

 

Dowload de video

Video voor Windows Media Player Video, 13-06-2013, wmv, 00:00:27 min.

Video voor Apple Quicktime Player Video, 13-06-2013, mp4, 00:00:27 min.

Audiospoor Audio | 13-06-2013 | mp3

Ondertitelingsbestand Caption | 13-06-2013 | srt

 

 

Terug

PartnersHandicare Trapliften                  

Vind zorg, hulp en informatie


 

Een vermelding of gastartikel plaatsen op de site?
Bekijk de publicatiemogelijkheden

Atlas van Zorg & Hulp

Online wegwijzer in de wereld van zorg en welzijn voor zorg- en hulpvragers, mantelzorgers en zorg- en hulpverleners.

Over Atlas van Zorg & Hulp
Contact

Een vermelding of artikel plaatsen op de site?
Publicatiemogelijkheden

Meer online wegwijzers
Atlas van Zorg & Vakantie
Ikzoekloopbaanbegeleiding.nl

© 2012 - 2019 Disclaimer

Atlas van Zorg & Hulp is onderdeel van Atlante