NZa: Stand van de zorgmarkten

04-11-2014 15:35

Jaarlijks publiceert de NZa de ‘Stand van de zorgmarkten’: een overzicht van de ontwikkelingen in de zorg. Ook in deze editie over 2014 wordt een overzicht van de feiten gepresenteerd. Hoe staat het met de publieke belangen: betaalbaarheid, toegankelijkheid en transparantie in de verschillende zorgsectoren?

"Voor het eerst in jaren groeien de zorgkosten minder dan voorheen: in sommige sectoren zijn de uitgaven zelfs gedaald. En dat terwijl de toegankelijkheid en kwaliteit van de zorg over het algemeen goed tot zeer goed gebleven is. Toch geven we met elkaar nog steeds ieder jaar meer uit aan de zorg dan het jaar ervoor. Het blijft dus belangrijk om kostenbewust te zijn: doen we voldoende, maar doen we ook niet te veel? Zijn de zorgnota’s correct? Weten we welke zorg goed is en welke niet? iS die duurdere behandeling kwalitatief beter dan een andere, goedkopere behandeling? Antwoorden op dit soort vragen zijn van belang om het basispakket aan zorg ook in de toekomst voor iedereen van hoog niveau, betaalbaar én toegankelijk te houden. Patiënten, cliënten en verzekerden kunnen alleen een goede keuze maken tussen de verschillende zorgbehandelingen en zorgpolissen als zij weten wat er wordt aangeboden en tegen welke prijs. En als de zorgnota goed te controleren is. Op het gebied van die transparantie valt in de zorg nog een wereld te winnen: de informatie over de zorg en de zorgverzekering kan duidelijker, beter en vooral eenvoudiger."

Wat zeggen de analyses en cijfers? Wat zijn de belangrijkste uitdagingen voor 2015? Voor de zorgverzekeraars, zorgaanbieders, de wetgever, en voor de NZa zelf? En wat betekent dit alles voor de verzekerden, voor de patiënten en cliënten? Je leest het in de Stand van de zo rgmarkten 2014.

 

 

 

Terug

Gratis nieuwsbr ief
Blijf op de hoogte van nieuws en ontwikkelingen met onze nieuwsbrief

E-mail
 

PartnersHandicare Trapliften                  

Ook een vermelding op de site?
Bekijk de diverse publicatiemogelijkheden

Vind zorg, hulp en informatie


 

De  Wat gevolgen van het Regeerakkoord voor de zorg?

Atlas van Zorg & Hulp

Online wegwijzer in de wereld van zorg en welzijn voor zorg- en hulpvragers, mantelzorgers en zorg- en hulpverleners.

Over Atlas van Zorg & Hulp
Contact 
Sitemap | Disclaimer

PR mogelijkheden
Promotiepakket
(Pers)berichten en events
Adverteren site en nieuwbrief

Meer online wegwijzers
Atlas van Zorgvakantie

Samenwerkingspartners
JoHo | Het Coachhuis | Ik zoek loopbaanbegeleiding

Gratis Nieuwsbrief
Op de hoogte blijven van nieuws en ontwikkelingen in de wereld van zorg & hulp? Meld je aan

Volg Atlas van Zorg & Hulp
Twitter
Linked In
Facebook
Nieuwsbrief
RSS feed

 

© 2012 - 2016 Disclaimer

Atlas van Zorg & Hulp is onderdeel van Atlante