Start publiekscampagne over decentralisaties

18-08-2014 12:15

Eind september, begin oktober start een grote landelijke publiekscampagne over de veranderingen in de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) en de jeugdhulp.

In de massamediale campagne worden onder meer advertenties in dagbladen en huis-aan-huisbladen en radio- en televisiespots ingezet. Eveneens wordt het Contactcenter Zorg en jeugdhulp gelanceerd waar mensen met hun vragen terechtkunnen. Afzender van de campagne is het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS).

 
Eigen verhaal

Naast de specifieke, op de doelgroepen gerichte voorlichting willen gemeenten en Rijk ook het grote publiek informeren over de veranderingen. Daarom start in het najaar de campagne ‘We gaan meer voor elkaar betekenen’ – een ‘bescheiden beeldvormingscampagne’ waarin de gemeenten hun ‘eigen verhaal’ gaan vertellen.

De campagne mikt op publiciteit in vooral de lokale en regionale media, een advertentie in landelijke dagbladen, de website www.degemeente.nl en sociale media. In veel gevallen zullen de campagnes via de gemeentelijke communicatie- en beleidsadviseurs gaan lopen.

De campagne is een onderdeel van de voorlichting door landelijke uitvoeringsorganisaties en de Rijksoverheid aan cliënten en algemeen publiek.

 

Bron: Hervorminglangdurigezorg.nl

 

Lees ook

 

Terug

PartnersHandicare Trapliften                  

Vind zorg, hulp en informatie


 

Een vermelding of gastartikel plaatsen op de site?
Bekijk de publicatiemogelijkheden

Atlas van Zorg & Hulp

Online wegwijzer in de wereld van zorg en welzijn voor zorg- en hulpvragers, mantelzorgers en zorg- en hulpverleners.

Over Atlas van Zorg & Hulp
Contact

Een vermelding of artikel plaatsen op de site?
Publicatiemogelijkheden

Meer online wegwijzers
Atlas van Zorg & Vakantie
Ikzoekloopbaanbegeleiding.nl

© 2012 - 2019 Disclaimer

Atlas van Zorg & Hulp is onderdeel van Atlante