'Strandrolstoelen aan de Nederlandse kust'

16-07-2014 15:58

Onlangs is de nieuwe brochure ‘Strandrolstoelen aan de Nederlandse kust’ gepubliceerd door Toegankelijke Reizen in samenwerking met Nationale vereniging De Zonnebloem. In de gids staat informatie over de toegankelijkheid van het strand. U kunt zien welke strandpaviljoens drempelvrij zijn en welke tevens een minder-valide toilet hebben. Zo kunt u onbezorgd een dag naar het strand! Daarnaast kunt u bij veel strandpaviljoens een strandrolstoel reserveren, dit kost niets tot heel weinig. Er zijn verschillende types strandrolstoelen te leen, ook wel off-road rolstoelen genoemd.


Strandrolstoelen

Bij de meeste strandpaviljoens zullen ze een Jutter hebben, dit is een stevige kleurrijke rolstoel met grote ballonbanden en comfortabele kussens. Een ander type is de Wombat, bij dit model is het zitgedeelte iets lager maar net zo fijn in gebruik als de Jutter. Met deze stoel kun je iets gemakkelijker een stukje het water in rijden. De Hippocampe is het nieuwste model verkrijgbaar in Nederland! Met dit model zit je vrij laag aan de grond, waardoor je het water kunt aanraken. Er zijn 2 type Hippocampe stoelen, één met ballonbanden en één met extra brede rolstoelbanden. Met beide stoelen kun je een stukje het water. De stoel met ballonbanden laat je zelfs in het water drijven!

 

Elektrische stoelen

Naast de bovenstaande strandrolstoelen, bestaan er ook een aantal elektrische off-road rolstoelen. Eén daarvan is de Cadweazle, deze kun je zelf besturen. Op Texel hebben ze Cadweazles met zonnepanelen! De tweede is de Action Trackchair, dit is een elektrisch aangedreven off-road stoel waarmee je alle over het zand en door de bossen kan. De laatste optie is de Scoutcrawler, dit is een rupsband met platform en besturingspaneel. Met een smalle rolstoel kun je op het platform rijden en vervolgens het strand opgaan.

In de brochure ‘Strandrolstoelen aan de Nederlandse kust’ kun je precies zien welke strandrolstoelen op welke locaties te leen zijn. Op Terschelling hebben ze bijvoorbeeld een Action Trackchair en in Oostkapelle sinds kort een Hippocampe! De Scoutcrawler is binnenkort beschikbaar in Scheveningen.

 

Downloaden

Bekijk of download de gids door op ondestaande afbeelding te klikken

 
Per post

Eén of meerdere brochures kunnen ook per post verstuurt worden, hiervoor brengen we alleen de verzendkosten in rekening. Wilt u brochures ontvangen? Email dan naar info@accessibletravelnl.com
 

Aankoop

Overweegt u om zelf een strandrolstoel aan te schaffen, neem dan een kijkje op de onderstaande websites.

Hippocampe vrijetijdsrolstoel: www.hendrikscare.eu
Jutter en Wombat: www.offtheroadwheels.nl

 

Bron: Toegankelijk Reizen

 

 

Terug

PartnersHandicare Trapliften                  

Vind zorg, hulp en informatie


 

Een vermelding of gastartikel plaatsen op de site?
Bekijk de publicatiemogelijkheden

Atlas van Zorg & Hulp

Online wegwijzer in de wereld van zorg en welzijn voor zorg- en hulpvragers, mantelzorgers en zorg- en hulpverleners.

Over Atlas van Zorg & Hulp
Contact

Een vermelding of artikel plaatsen op de site?
Publicatiemogelijkheden

Meer online wegwijzers
Atlas van Zorg & Vakantie
Ikzoekloopbaanbegeleiding.nl

© 2012 - 2019 Disclaimer

Atlas van Zorg & Hulp is onderdeel van Atlante