Strenge regels UWV en vrijwilligerswerk op de schop

07-03-2014 16:55

De afgelopen dagen is er veel media-aandacht voor het UWV dat vrijwilligerswerk dwarsboomt. Minister Asscher liet via media weten dat wat hem betreft 'De strenge regels voor mensen met een uitkering die vrijwilligerswerk willen doen, op de schop kunnen.'

Voorbeelden

Vereniging NOV verzamelde voorbeelden waaruit blijkt dat het niet altijd makkelijk is vrijwilligerswerk te doen als je een WW-uitkering hebt. Ook een aantal Mezzo lidorganisaties leverde hiervoor voorbeelden in de informele zorg aan.

 

Arbeidsverdringing

In de reacties op de media-aandacht spreken lezers veel van arbeidsverdringing. De huidige Werkloosheids Wet (WW) en ook het beleid dat het UWV voert ten aanzien van vrijwilligerswerk (en de uitvoeringspraktijk), zijn sterk verouderd.

Op steeds meer plekken schuurt de behoefte aan het doen van meer vrijwilligerswerk en het overheidsbeleid zelf met de WW.

Mezzo onderschrijft de mening van Vereniging NOV dat de WW en/of het UWV-beleid aangepast moeten worden. Iedereen moet participeren van de huidige regering.

In de nieuwe Participatiewet moet iedereen met een uitkering een tegenprestatie leveren. Geef uitkeringsgerechtigden dan ook ruimte en tijd om vrijwilligerswerk te (blijven) doen.

 

Meer informatie.

 

Bron: Mezzo

 

 

 

Terug

PartnersHandicare Trapliften                  

Vind zorg, hulp en informatie


 

Een vermelding of gastartikel plaatsen op de site?
Bekijk de publicatiemogelijkheden

Atlas van Zorg & Hulp

Online wegwijzer in de wereld van zorg en welzijn voor zorg- en hulpvragers, mantelzorgers en zorg- en hulpverleners.

Over Atlas van Zorg & Hulp
Contact

Een vermelding of artikel plaatsen op de site?
Publicatiemogelijkheden

Meer online wegwijzers
Atlas van Zorg & Vakantie
Ikzoekloopbaanbegeleiding.nl

© 2012 - 2019 Disclaimer

Atlas van Zorg & Hulp is onderdeel van Atlante