Tenniswonder met donorhart

16-08-2013 17:26

Tennisster Inge Loohuis veroverde deze maand zilver en brons op de World Transplant Games. In 2012 onderging ze een harttransplantatie in het Erasmus MC.

 

Cadeau

“Als ik beter ben, dan wil ik gaan tennissen!” zei Loohuis, geboren met een hartafwijking, toen ze op de wachtlijst stond voor een donorhart. Na vier jaar wachten was het zo ver: op 1 februari 2012 onderging ze in het Erasmus MC een transplantatie. “Het grootste cadeau wat ik ooit heb gehad en zal krijgen: een donorhart.”Regen

Binnen een jaar staat ze al op de tennisbaan en loopt ze hard, door wind en regen. “Heerlijk, ik voel dat ik leef!” zegt ze. In maart 2013 hoort ze dat ze gekwalificeerd is voor de World Transplant Games, een soort Olympische Spelen voor sporters die een transplantatie hebben ondergaan. De games worden gehouden in Durban, Zuid-Afrika.Zilver

Twee medailles sleept Loohuis binnen: de zilveren medaille in het dubbelspel en brons in het enkelspel voor dames tussen de 18 en 29 jaar.

 

Motor

"Zonder donorhart was dit onmogelijk", vertelt Loohuis in een interview met het Dagblad van het Noorden. "Ik heb in Zuid-Afrika vaak gedacht aan de persoon aan wie ik dat allemaal te danken heb. Nee, ik ken hem of haar niet en ben daar ook niet op uit. Het is nu mijn hart geworden, mijn motor."

 

Bron: Erasmus MC

 

Terug

PartnersHandicare Trapliften                  

Vind zorg, hulp en informatie


 

Een vermelding of gastartikel plaatsen op de site?
Bekijk de publicatiemogelijkheden

Atlas van Zorg & Hulp

Online wegwijzer in de wereld van zorg en welzijn voor zorg- en hulpvragers, mantelzorgers en zorg- en hulpverleners.

Over Atlas van Zorg & Hulp
Contact

Een vermelding of artikel plaatsen op de site?
Publicatiemogelijkheden

Meer online wegwijzers
Atlas van Zorg & Vakantie
Ikzoekloopbaanbegeleiding.nl

© 2012 - 2019 Disclaimer

Atlas van Zorg & Hulp is onderdeel van Atlante