TV-programma helpt arbeidsgehandicapten duurzaam aan het werk

13-09-2016 17:28

Bij het zoeken naar werk lopen mensen met een beperking tegen vooroordelen aan. En dat terwijl het hebben van een baan zo belangrijk is om volwaardig te kunnen meedoen in de maatschappij.

MEE NL heeft daarom - evenals zorgorganisatie Philadelphia - ja gezegd op de vraag van televisieproducent Vincent TV Producties om mee te werken aan een televisieserie waarin mensen met een beperking worden klaargestoomd tot een reguliere baan in de horeca. 

De TV-serie ‘Kitchen Impossible’ laat zien dat ook mensen met een arbeidshandicap talenten hebben. In acht afleveringen leidt chef Robert Kranenborg acht jonge mensen met diverse beperkingen op voor een reguliere baan in de horeca. Het gaat daarbij om verschillende beroepen: van gastvrouw tot sous-chef. Deelnemers krijgen een arbeidscontract van een jaar met als doel dat zij duurzaam aan het werk blijven.

Daniëlle (31) is één van die deelnemers. Deze intelligente vrouw is heel klein en zit vaak in een rolstoel, hierdoor denken mensen vaak dat ze ook verstandelijk beperkt is. Ze ziet dit als oorzaak waarom het haar tot nu toe niet gelukt is om een reguliere baan te vinden.

Angelika Herben, programmamanager participatie en arbeid en namens MEE NL betrokken bij de serie, legt uit waarom MEE aan het programma meewerkt: “We willen aan het grote publiek laten zien dat mensen met weinig tot geen arbeidsvermogen een reguliere werkgever toch veel kunnen opleveren. Er is daarbij veel mogelijk als ze maar de juiste ondersteuning krijgen.”

Kitchen Impossible vanaf eind november wekelijks te zien op Net 5.

Bron: MEE NL

Terug

PartnersHandicare Trapliften                  

Vind zorg, hulp en informatie


 

Een vermelding of gastartikel plaatsen op de site?
Bekijk de publicatiemogelijkheden

Atlas van Zorg & Hulp

Online wegwijzer in de wereld van zorg en welzijn voor zorg- en hulpvragers, mantelzorgers en zorg- en hulpverleners.

Over Atlas van Zorg & Hulp
Contact

Een vermelding of artikel plaatsen op de site?
Publicatiemogelijkheden

Meer online wegwijzers
Atlas van Zorg & Vakantie
Ikzoekloopbaanbegeleiding.nl

© 2012 - 2019 Disclaimer

Atlas van Zorg & Hulp is onderdeel van Atlante