Valys-budget blijft ook volgend jaar maximaal 600 kilometer

15-11-2013 10:47

Mensen die gebruik maken van Valys-vervoer kunnen ook volgend jaar 600 kilometer reizen tegen verlaagd tarief. Staatssecretaris Martin van Rijn (VWS) verhoogde het kilometerbudget eerder voor 2013, maar handhaaft de 600 kilometer nu ook voor 2014.  “Bovenregionaal vervoer van gehandicapten is voor de doelgroep heel belangrijk. Met de handhaving van de kilometers behouden zij hun reismogelijkheden’, aldus de bewindspersoon.

Budget Valys

Met de maatregel wil de overheid ervoor zorgen dat het geld dat voor Valys-vervoer bestemd is, ook daadwerkelijk daaraan wordt besteed. Het totale budget bedraagt ongeveer 60 miljoen euro, maar met het vorige aantal van 450 kilometer per persoon beef er geld over.

Begin dit jaar pleitte de Chronisch Zieken en Gehandicapten Raad (CG-raad) al voor een verhoging van het kilometerbudget. Het aantal van 450 zou niet voldoende zijn. De uitspraak van de raad volgde op een verlaging van 300 kilometer ten opzichte van 2012. Toen was het pkb nog 750 kilometer.

 

Transvision

Per 1 januari 2014 wordt het Valys-vervoer gerealiseerd door vervoersregisseur Transvision in combinatie met de Zorgvervoercentrale Nederland en de Rotterdamse Mobiliteit Centrale RMC.

 

Bron: Taxipro

Terug

PartnersHandicare Trapliften                  

Vind zorg, hulp en informatie


 

Een vermelding of gastartikel plaatsen op de site?
Bekijk de publicatiemogelijkheden

Atlas van Zorg & Hulp

Online wegwijzer in de wereld van zorg en welzijn voor zorg- en hulpvragers, mantelzorgers en zorg- en hulpverleners.

Over Atlas van Zorg & Hulp
Contact

Een vermelding of artikel plaatsen op de site?
Publicatiemogelijkheden

Meer online wegwijzers
Atlas van Zorg & Vakantie
Ikzoekloopbaanbegeleiding.nl

© 2012 - 2019 Disclaimer

Atlas van Zorg & Hulp is onderdeel van Atlante