Van Rijn: Duidelijkheid voor kwetsbaren

07-10-2014 19:36

Kinderen die thuis zeer intensieve zorg nodig hebben, vallen vanaf volgend jaar onder de nieuwe Wet Langdurige Zorg. Staatssecretaris Van Rijn heeft bepaald dat ze ook in het nieuwe systeem niet bij de gemeenten hoeven aankloppen. Het gaat om zo'n 10.000 mensen. Dit schrijft NOS.

De staatssecretaris komt daarmee tegemoet aan kritiek uit de Tweede Kamer en van organisaties. Sommigen spraken van een "vergeten groep" en waren bang dat de ouders van deze kinderen zouden worden opgezadeld met allerlei ingewikkelde administratieve kwesties.

 

Onnodig

Van Rijn vindt dat deze mensen ook onder de gemeenten en de zorgverzekeraars zouden hebben kunnen vallen, maar hij erkent dat dat "onnodige financiële en administratieve consequenties" zou kunnen hebben.

De Wet Langdurige Zorg is in principe alleen bedoeld voor zorg in instellingen. Maar Van Rijn schrijft nu aan de Tweede Kamer dat mensen die nu al zware zorg krijgen zo min mogelijk van de hervorming moeten merken. "In de zorg staan mensen centraal en niet systemen."

 

Eindelijk duidelijkheid

CDA-Kamerlid Keijzer, die lang voor deze groep heeft gepleit, zegt dat er "nu eindelijk duidelijkheid" is. "Het was onbestaanbaar dat deze ouders naar gemeenten en zorgverzekeraars zouden worden gestuurd."

 

Bron: NOS

 

 

Terug

PartnersHandicare Trapliften                  

Vind zorg, hulp en informatie


 

Een vermelding of gastartikel plaatsen op de site?
Bekijk de publicatiemogelijkheden

Atlas van Zorg & Hulp

Online wegwijzer in de wereld van zorg en welzijn voor zorg- en hulpvragers, mantelzorgers en zorg- en hulpverleners.

Over Atlas van Zorg & Hulp
Contact

Een vermelding of artikel plaatsen op de site?
Publicatiemogelijkheden

Meer online wegwijzers
Atlas van Zorg & Vakantie
Ikzoekloopbaanbegeleiding.nl

© 2012 - 2019 Disclaimer

Atlas van Zorg & Hulp is onderdeel van Atlante