Van Rijn en Asscher verlagen eigen bijdrage Huishoudelijke Hulp Toelage

24-03-2015 23:37

Let op: Extra informatie ten aanzien van onderstaand nieuwsbericht.

De verlaging geldt alleen voor de huishoudelijke hulp die in de vorm van een algemene voorziening vanuit de gemeenten is verstrekt. Lees meer

Staatssecretaris Martin van Rijn (VWS) en minister Lodewijk Asscher (SZW) verlagen tijdelijk de eigen bijdrage voor het gebruik van de Huishoudelijke Hulp Toelage. In 2015 kunnen gemeenten met geld van het Rijk de eigen bijdrage van cliënten verlagen tot € 5 per uur. Zo wordt het financieel aantrekkelijk voor mensen om gebruik te maken van de toelage en huishoudelijke hulp te houden.

Het kabinet zet met de Huishoudelijke Hulp Toelage gericht in op het behoud van werkgelegenheid in loondienst en daarmee het voorkomen dat mensen uitstromen van loondienst naar alfahulpconstructies. Elke week zijn er meer gemeenten die hun bewoners de mogelijkheid geven om via deze regeling hun huishoudelijke hulp te organiseren.

Betere bekendheid, minder administratieve lasten

Van Rijn en Asscher hebben in de afgelopen periode veel contact gehad over voortgang, mogelijkheden en kansen van de regeling met wethouders, aanbieders en landelijke organisaties als VNG, BTN en ActiZ. Op basis van voorstellen van deze organisaties is besloten tot de tijdelijke verlaging van de eigen bijdrage. Daarnaast wordt de bekendheid van de regeling onder cliënten verbeterd met een gezamenlijke communicatieaanpak door onder andere VNG, BTN en ActiZ. Om administratieve lasten weg te nemen wordt er gewerkt aan een landelijk systeem waarvan alle gemeenten en aanbieders gebruik kunnen maken bij de uitvoering van de regeling.

Werkgelegenheid

Als een gemeente ervoor kiest de eigen bijdrage voor cliënten verder te verlagen ten laste van het Huishoudelijke Hulp Toelage budget, leidt dat in die gemeente mogelijk tot minder behoud van werkgelegenheid dan oorspronkelijk is berekend door de gemeenten en aanbieders in de ingediende plannen.

Bron: Rijksoverheid

 

Terug

PartnersHandicare Trapliften                  

Vind zorg, hulp en informatie


 

Een vermelding of gastartikel plaatsen op de site?
Bekijk de publicatiemogelijkheden

Atlas van Zorg & Hulp

Online wegwijzer in de wereld van zorg en welzijn voor zorg- en hulpvragers, mantelzorgers en zorg- en hulpverleners.

Over Atlas van Zorg & Hulp
Contact

Een vermelding of artikel plaatsen op de site?
Publicatiemogelijkheden

Meer online wegwijzers
Atlas van Zorg & Vakantie
Ikzoekloopbaanbegeleiding.nl

© 2012 - 2019 Disclaimer

Atlas van Zorg & Hulp is onderdeel van Atlante