Van Rijn komt ouderen tegemoet

04-09-2014 10:07

Met de ruim 10.000 ouderen, die wachten op een plek in een verzorgings- of verpleeghuis, zal binnenkort contact worden opgenomen. Volgens staatssecretaris Van Rijn moeten de zorgkantoren bij de mensen zelf gaan verifiëren of hun status nog steeds klopt. "Dat er met deze mensen gesproken moet worden is evident."

Vorige week werd duidelijk dat er veel meer mensen zijn die dringend op een plek wachten, dan uit de officiële cijfers kan worden opgemaakt. Het gaat hier bijvoorbeeld om mensen die graag naar een verzorgingshuis in de buurt willen. Deze mensen worden in het Haagse jargon 'wenswachtenden' genoemd.

Boos en verdrietig

De staatssecretaris schreef aan de Kamer dat hij de berichten uit de media over de onduidelijke manier van registreren uiterst serieus neemt. Gisteren zei hij tijdens het debat dat je "van zo'n zaak alleen maar boos en verdrietig kunt worden".

"Ondanks alle systemen die we in het verleden met elkaar hebben verzonnen, is het kennelijk toch niet zo dat we oog hebben voor de mens achter de systemen", aldus Van Rijn. Hij wil dat de zorgkantoren voor 1 november uitsluitsel geven over de feitelijke situatie van de 'wenswachtenden'.

 

Bron: NOS

 
Nieuwsuur: Is er plek voor de 10.000 wachtenden?

Vorige week onthulde Nieuwsuur dat ruim 10.000 mensen wachten op een plaats in een verpleeg- of verzorgingshuis. De Tweede Kamer had vandaag een debat over de wachtlijstproblematiek. Nieuwsuur doet verslag. En het verhaal van Frouka Gerrits, die na vijf maanden nog altijd geen plek heeft voor haar 91-jarige vader. 

 

>> Lees het hele artikel en bekijk de uitzending van Nieuwsuur

 

 

Terug

PartnersHandicare Trapliften                  

Ook een vermelding op de site?
Bekijk de diverse publicatiemogelijkheden

Vind zorg, hulp en informatie


 

Miljoenennota en Rijksbegroting 2019
Wat zijn de gevolgen voor zorg & welzijn?

De 

Atlas van Zorg & Hulp

Online wegwijzer in de wereld van zorg en welzijn voor zorg- en hulpvragers, mantelzorgers en zorg- en hulpverleners.

Over Atlas van Zorg & Hulp
Contact 
Sitemap | Disclaimer
Privacy beleid (AVG)

PR mogelijkheden
Promotiepakket
(Pers)berichten en events
Adverteren op de website

Meer online wegwijzers
Atlas van Zorgvakantie

Samenwerkingspartners
JoHo | Het Coachhuis | Ik zoek loopbaanbegeleiding

 

© 2012 - 2016 Disclaimer

Atlas van Zorg & Hulp is onderdeel van Atlante