'Vanaf-premie' basisverzekering werkt verwarrend

01-12-2014 09:51

Zorgverzekeraars maken op hun website en in advertenties gretig gebruik van de 'vanaf-premie'. Dat die premie alleen geldt bij een maximaal eigen risico van €875, staat er niet altijd even duidelijk bij. De Consumentenbond pleit ervoor dat zorgverzekeraars bij hun basisverzekering adverteren met prijzen op basis van het minimale eigen risico van €375, zodat consumenten de prijzen bij verschillende verzekeraars goed met elkaar kunnen vergelijken.

Van de 37 zorgverzekeraars die de Consumentenbond onderzocht, adverteren er 21 met een vanaf-premie. CZ (ook Ohra en Delta Lloyd), Menzis (ook Hema en Anderzorg) en Eno (Salland, Energiek) adverteren bij alle zorgverzekeringen met een vanaf-premie. Bart Combée, directeur Consumentenbond: 'Het is veel te omslachtig als consumenten moeten zoeken naar hun zorgpremie. Zorgverzekeraars kunnen beter de standaardpremie duidelijk vermelden. Het staat verzekeraars natuurlijk vrij om daarbij te zetten welke korting je krijgt bij het afsluiten van een verhoogd eigen risico.'

Verplicht

Het verplicht eigen risico voor de basisverzekering is volgend jaar €375. Dit bedrag kunnen consumenten - in ruil voor een korting op de premie - verhogen met een vrijwillig eigen risico van €100, €200, €300, €400 of €500. Die korting op de zorgpremie kan bij een maximaal eigen risico oplopen tot enkele tientjes per maand.

Bron: Consumentenbond

 

 

Terug

PartnersHandicare Trapliften                  

Vind zorg, hulp en informatie


 

Een vermelding of gastartikel plaatsen op de site?
Bekijk de publicatiemogelijkheden

Atlas van Zorg & Hulp

Online wegwijzer in de wereld van zorg en welzijn voor zorg- en hulpvragers, mantelzorgers en zorg- en hulpverleners.

Over Atlas van Zorg & Hulp
Contact

Een vermelding of artikel plaatsen op de site?
Publicatiemogelijkheden

Meer online wegwijzers
Atlas van Zorg & Vakantie
Ikzoekloopbaanbegeleiding.nl

© 2012 - 2019 Disclaimer

Atlas van Zorg & Hulp is onderdeel van Atlante