Verhoging AOW-leeftijd heeft gevolgen voor uitkeringen

16-07-2012 14:02

Vorige week dinsdag ging de Eerste Kamer akkoord met het wetsvoorstel om de AOW-leeftijd geleidelijk te verhogen naar 67 jaar. De meeste uitkeringen zullen doorlopen tot de start van de AOW.

De leeftijd waarop iemand recht heeft op een AOW-uitkering gaat vanaf 2013 elk jaar geleidelijk omhoog. In 2023 is de AOW-leeftijd 67 jaar.

Langer recht op uitkering UWV
Als u de AOW-leeftijd bereikt, heeft u geen recht meer op een uitkering van UWV. Een verhoging van de AOW-leeftijd betekent dat u langer recht heeft op een uitkering van UWV. Voldoet u aan alle andere voorwaarden voor een uitkering van UWV? Dan krijgt u deze uitkering totdat u recht heeft op AOW.

Ontvangt u een WIA-, WAO-, WAZ- of Wajong-uitkering? En verandert uw situatie niet? Dan krijgt u uw WIA-, WAO-, WAZ- of Wajong-uitkering totdat u de AOW-leeftijd bereikt.

Uitkeringen met een maximale duur
Ontvangt u een WW-, ZW- of WAZO-uitkering? Deze uitkeringen hebben een maximale duur. Als uw uitkering nog niet de maximale duur heeft bereikt, krijg u de uitkering totdat u de AOW-leeftijd bereikt. Hoe wij die maximale duur vaststellen, vindt u op uwv.nl. Stopt uw WW-, ZW- of WAZO-uitkering voordat u recht heeft op AOW? Dan kunt u misschien bijstand aanvragen voor de periode die u moet overbruggen.

Wijzigt uw inkomen voordat u recht heeft op AOW? Bijvoorbeeld omdat u vanaf uw 65ste pensioen krijgt? Geef dit dan binnen een week aan ons door via Mijn UWV. Hiervoor heeft u DigiD nodig.

Bron: UWV

Terug

PartnersHandicare Trapliften                  

Vind zorg, hulp en informatie


 

Een vermelding of gastartikel plaatsen op de site?
Bekijk de publicatiemogelijkheden

Atlas van Zorg & Hulp

Online wegwijzer in de wereld van zorg en welzijn voor zorg- en hulpvragers, mantelzorgers en zorg- en hulpverleners.

Over Atlas van Zorg & Hulp
Contact

Een vermelding of artikel plaatsen op de site?
Publicatiemogelijkheden

Meer online wegwijzers
Atlas van Zorg & Vakantie
Ikzoekloopbaanbegeleiding.nl

© 2012 - 2019 Disclaimer

Atlas van Zorg & Hulp is onderdeel van Atlante