VGZ op zoek naar beste zorgidee voor palliatieve zorg

06-02-2014 12:57

VGZ op zoek naar beste zorgidee voor palliatieve zorg VGZ organiseert dit jaar de derde edite van VoorGoedeZorg: een landelijke wedstrijd voor de beste zorgideeën in Nederland. Deelnemers kunnen tot uiterlijk 28 maart hun zorgidee rondom het thema palliatieve zorg insturen in de vorm van een business case. De beste ideeën worden in een halve finale en een finale gepresenteerd aan ondernemer en voormalig Dragons’ Den-presentator Jort Kelder en een deskundige jury. De winnaar van de wedstrijd gaat samen met VGZ het project tot uitvoer brengen.

 

Thema palliatieve zorg

Onder palliatieve zorg valt alle zorg voor mensen die stervende zijn of medisch zijn uitbehandeld. Uit onderzoek blijkt dat palliatieve zorg beter kan. Zo wil 75 procent van de palliatieve patiënten liever thuis sterven, terwijl dat bij slechts 28 procent ook mogelijk is. Verder blijkt dat mensen vaak te lang en onnodig doorbehandeld worden. Dit komt de kwaliteit van hun resterende leven niet ten goede. Wat kunnen we in Nederland samen doen om de gezondheidszorg verder te verbeteren? Hoe kunnen we de palliatieve zorg verbeteren voor mensen in hun laatste levensfase? Om een antwoord te krijgen op die vraag, daagt VGZ Nederland uit om een innovatief zorgidee in te dienen.

 

VoorGoedeZorg: de wedstrijd

Coöperatie VGZ organiseert elk jaar de wedstrijd VoorGoedeZorg, om mensen te stimuleren om actief mee te denken over hun zorg. Deelnemers kunnen hun innovatieve idee rondom het thema palliatieve zorg insturen in de vorm van een business case. De vijftien beste cases worden uitgenodigd voor de halve finale. De vijf beste initiatieven gaan door naar de finale, die plaats vindt op 22 mei bij CitySense in Utrecht. Daar presenteren ze het idee aan Jort Kelder, een deskundige jury en andere genodigden. De winnaar gaat samen met VGZ het project tot uitvoer brengen. Het idee wordt daarmee werkelijkheid. Naast de onderwerpgebonden wedstrijd is het overigens altijd mogelijk om een idee voor zorgvernieuwing in te dienen op de website van VGZ.

 

Inschrijven

Inschrijving voor de wedstrijd kan via de website www.vgz.nl/voorgoedezorg

 

Bron: VGZ

 

 

Terug

PartnersHandicare Trapliften                  

Vind zorg, hulp en informatie


 

Een vermelding of gastartikel plaatsen op de site?
Bekijk de publicatiemogelijkheden

Atlas van Zorg & Hulp

Online wegwijzer in de wereld van zorg en welzijn voor zorg- en hulpvragers, mantelzorgers en zorg- en hulpverleners.

Over Atlas van Zorg & Hulp
Contact

Een vermelding of artikel plaatsen op de site?
Publicatiemogelijkheden

Meer online wegwijzers
Atlas van Zorg & Vakantie
Ikzoekloopbaanbegeleiding.nl

© 2012 - 2019 Disclaimer

Atlas van Zorg & Hulp is onderdeel van Atlante