VPRO: Bikkels, een programma over jonge mantelzorgers

01-09-2013 14:29

Wassen, strijken, uit bed halen, opvrolijken en zorgen dat het eten op tafel staat.... Niet meteen het eerste waar je aan denkt als kind. Maar voor veel kinderen is het dagelijkse kost. Zij helpen thuis mee met de zorg voor hun zieke of gehandicapte vader, moeder, broer of zus. Bikkels duikt in hun leven vol verantwoordelijkheden die ze met doorzettingsvermogen, humor en liefde dragen.

Er worden 8 afleveringen uitgezonden: elke zondag om 09,25 op Nederland 3

 

Aflevering 4 Tess

22 september 2013

Het was schrikken voor Tess (11) toen haar vader Eric een ernstig ongeluk kreeg. Na 10 maanden en 16 operaties, komt hij eindelijk weer naar huis. Maar haar vader is anders. Zijn hart is kapot en hij heeft een extra hart gekregen op batterijen. 

Mobiele telefoon

Eigenlijk is hij net als haar mobiele telefoon. ‘s Nachts moet hij aan de stroom en overdag moet hij met een volle batterij op pad. Vergeet hij zijn batterijen? Dan valt hij uit. Best wel spannend.

Tess helpt haar vader met alles, zelfs met het schoonmaken van zijn wond. Tess hoopt dat ze ooit haar oude vader weer terug krijgt.

>> bekijk de aflevering       

 

Aflevering 3 Esmée

15 september 2013

In deze aflevering duikt Bikkels in het leven van de 12-jarige Esmee. Haar broertje Aron heeft een heleboel stoornissen, autisme, ADHD, Gilles de la Tourette. Hij kan daar niks aan doen, maar heeft er wel last van. En niemand begrijpt het, want aan de buitenkant zie je er helemaal niets van...

Een kijkje achter de deuren van een bijzonder gezin, met een hele bijzondere grote zus. Over onmacht, onvoorwaardelijke inzet en vooral liefde!

>> bekijk de aflevering

 

Aflevering 2  Yannick

8 september 2013

Yannick (13) en zijn vader Martin (52) delen een liefde voor echte mannendingen zoals voetbal en auto’s. Toch is Martin niet meer de vader die hij vroeger was… Een jaar geleden werd ontdekt dat Martin lijdt aan Alzheimer. Zijn vader raakt voortdurend van alles kwijt en de schittering in zijn ogen is verdwenen. Yannick helpt zijn vader met zoeken en met dagelijkse taken zoals boodschappen doen. Hoe voelt het om je geheugen en de grip op het leven kwijt te raken?

>> Bekijk de uitzending

 

 

Aflevering 1 Joy 

1 september 2013

De moeder van Joy (12, bijna 13) heeft een ernstige longziekte en waarschijnlijk niet lang meer te leven. Daarom doet Joy veel in huis, zoals de was ophangen, koken en stofzuigen. Haar stoere Engelse vader is ook ziek: hij heeft suikerziekte. Af en toe is Joy daarom verdrietig en zou ze willen dat ze een broertje of zusje had. Maar meestal is ze vrolijk en denkt ze niet te veel aan de toekomst. Joy doet liever leuke dingen.

>> Bekijk de uitzending

 

Terug

PartnersHandicare Trapliften                  

Vind zorg, hulp en informatie


 

Een vermelding of gastartikel plaatsen op de site?
Bekijk de publicatiemogelijkheden

Atlas van Zorg & Hulp

Online wegwijzer in de wereld van zorg en welzijn voor zorg- en hulpvragers, mantelzorgers en zorg- en hulpverleners.

Over Atlas van Zorg & Hulp
Contact

Een vermelding of artikel plaatsen op de site?
Publicatiemogelijkheden

Meer online wegwijzers
Atlas van Zorg & Vakantie
Ikzoekloopbaanbegeleiding.nl

© 2012 - 2019 Disclaimer

Atlas van Zorg & Hulp is onderdeel van Atlante