Wat kan ik met mijn ZZP?

05-07-2012 12:34

Cliënten met een zorgzwaartepakket (ZZP) lopen in de praktijk regelmatig tegen vragen aan. Wat zijn de mogelijkheden met mijn ZZP? Hoe vind ik een balans tussen hulp krijgen en zelfstandigheid? Op welke manier kan ik regie over mijn eigen leven voeren? Hoe kan ik actief mijn zorg (mee) invullen?

Bovenstaande vragen waren de aanleiding om verschillende mogelijkheden met een ZZP op een rij te zetten. Zorgaanbieders geven op papier de mogelijkheden met een ZZP aan, cliënten vertellen voor de camera hoe zij hun ZZP ingevuld hebben.

Zo vertelt een echtpaar (ZZP VV-4 en VV-5) welke hulp ze krijgen en wat ze zelf nog doen. “… Ontbijt en avondeten doen we zelf. Het warme eten gaat centraal”.

Hatice (ZZP VG-6) vertelt over het wonen op de zorgboerderij. “... dat je je eigen ideeën mag hebben en dat daar ook naar gekeken wordt. Dat vind ik vooral het leukste.”

En Marijke (ZZP GGZ-B5) vertelt hoe zij ervoor gezorgd heeft dat haar wens in vervulling is gegaan. “…en sinds een anderhalf jaar is het eindelijk toegestaan om kleine huisdieren te hebben”.

Het op een rij zetten van mogelijkheden behoorde tot het project “Zorgzwaartepakketten in de praktijk” dat Platform VG, Landelijk Platform GGz en NPCF hebben uitgevoerd. Meer informatie over mogelijkheden met een ZZP is te vinden op de website www.zorgzwaarte-pakket.nl. Ook zijn er brochures en wegwijzers te vinden die cliënten kunnen helpen bij het invullen van het zorg- of leefplan.

Bron: Platform VG

 

Terug

PartnersHandicare Trapliften                  

Vind zorg, hulp en informatie


 

Een vermelding of gastartikel plaatsen op de site?
Bekijk de publicatiemogelijkheden

Atlas van Zorg & Hulp

Online wegwijzer in de wereld van zorg en welzijn voor zorg- en hulpvragers, mantelzorgers en zorg- en hulpverleners.

Over Atlas van Zorg & Hulp
Contact

Een vermelding of artikel plaatsen op de site?
Publicatiemogelijkheden

Meer online wegwijzers
Atlas van Zorg & Vakantie
Ikzoekloopbaanbegeleiding.nl

© 2012 - 2019 Disclaimer

Atlas van Zorg & Hulp is onderdeel van Atlante