Website ‘Check de check’ helpt consumenten door doolhof van gezondheidstests

11-07-2015 13:22

Wie even zoekt op internet vindt al gauw enkele duizenden gezondheidstests. Allemaal tests die je zelf kunt doen en waarmee je een min of meer betrouwbaar beeld kunt krijgen van je gezondheid.

Maar hoe betrouwbaar is dat beeld? Deugt de test wel? Waarom wil ik die test eigenlijk? Wie zit er achter de test die ik invul? En wat als uit de test blijkt dat het niet goed gaat met me?
CheckdeCheck1
Dat zijn allemaal vragen, die belangrijk zijn om te beantwoorden voor je besluit een test te doen. Om daarbij te helpen is er nu de website www.checkdecheck.nl. Een handige hulp op internet om consumenten wegwijs te maken in het doolhof van gezondheidstests op internet.

Voor Checkdecheck hebben de Vereniging Samenwerkende Ouder- en Patiëntenorganisaties(VSOP), Consumentenbond, Nederlandse Patiënten Vereniging, Nederlandse Coeliakie Vereniging en Patiëntenfederatie NPCF de handen ineen geslagen. Samen hebben zij deze website gemaakt.

De samenwerkende partijen geven geen advies over het wel of niet doen van zelftests, dat is aan mensen zelf om te beslissen. Maar ze willen wel dat iedereen beslagen ten ijs komt, alvorens aan een test te beginnen. Checkdecheck helpt daarbij en komt zo tegemoet aan de vraag van veel gebruikers van zelftests.

Want uit eerder onderzoek van Consumentenbond en Patiëntenfederatie NPCF blijkt dat gebruikers van zelftests erg hechten aan betrouwbaarheid van die onderzoeken. Dat is het belangrijkste aspect waaraan (zelf)tests moeten voldoen. De gebruiker moet inzicht hebben in de betrouwbaarheid van (zelf)tests. Om daar zelf een oordeel over te kunnen vormen, helpt de website www.checkdecheck.nl.

Bron: NPCF

 

Terug

PartnersHandicare Trapliften                  

Vind zorg, hulp en informatie


 

Een vermelding of gastartikel plaatsen op de site?
Bekijk de publicatiemogelijkheden

Atlas van Zorg & Hulp

Online wegwijzer in de wereld van zorg en welzijn voor zorg- en hulpvragers, mantelzorgers en zorg- en hulpverleners.

Over Atlas van Zorg & Hulp
Contact

Een vermelding of artikel plaatsen op de site?
Publicatiemogelijkheden

Meer online wegwijzers
Atlas van Zorg & Vakantie
Ikzoekloopbaanbegeleiding.nl

© 2012 - 2019 Disclaimer

Atlas van Zorg & Hulp is onderdeel van Atlante