Week Chronisch Zieken 2014 in het teken van innovatie

29-10-2014 10:07

Sinds 1997 wordt ieder jaar in november een Week Chronisch Zieken georganiseerd. Dit jaar wordt de week gehouden van 7 t/m 13 november en het thema is "Innovatie". De Dag van de Mantelzorg op 10 november is een vast onderdeel. In het hele land worden diverse evenementen eorganiseerd. Klik hier voor een overzicht.

 

Thema Week Chronisch Zieken 2014: Innovatie

Mensen met een chronische aandoening of beperking staan vele veranderingen te wachten. De Participatiewetr en de Wet Langdurige zorg die in 2015 de AWBZ vervangt,  zullen grote uitwerking hebben op het leven en de zorg van alle dag. Deze nieuwe wetten betekenen dat er een groter beroep gedaan wordt op zelfredzaamheid en mantelzorg. Als thema voor de Week in 2014 is daarom gekozen voor innovatie. Wij roepen iedereen op om tijdens de week activiteiten te organiseren die een relatie hebben met vernieuwing. Meldt uw initiatief aan op deze site voor meer bekendheid en opname in het weekprogramma. De Week start op vrijdag 7 november. Het nationale event is op de Dag van de Mantelzorg op maandag 10 november.

 

Opening Week Chronisch Zieken online

De Nationale Zorgvernieuwingsdag op 10 november is de officiële opening van de Week Chronisch Zieken. Die dag wordt o.a. de winnaar van de Zorgvernieuwingsprijs gekozen. De prijs beschikbaar gesteld oor ZonMw en VSBfonds bedraagt € 75.000 om een vernieuwend idee uit te voeren. Een sessie gaat speciaal over revalidatie in de thuissituatie. In deze sessie presenteren mensen hun tips, nieuwe ideeën en plannen. De sessie zal voor iedereen via het internet live te volgen zijn vanaf 11.30 uur. Reserveer deze datum alvast in uw agenda. De link wordt later bekend gemaakt.

 
Revalidatiefonds stimuleert zorgvernieuwing

Het Revalidatiefonds heeft een bijdrage gegeven aan het verzamelen van tips en ideeën voor het verbeteren van revalidatie thuis. Iedereen die een tip, goed idee of plan heeft wordt opgeroepen dit te melden bij de Week Chronisch Zieken (info@chronischziek.nl). Laat van u horen in het belang van revalidanten en mantelzorgers!

 

Bron: Week Chronisch Zieken

 

 

Terug

PartnersHandicare Trapliften                  

Vind zorg, hulp en informatie


 

Een vermelding of gastartikel plaatsen op de site?
Bekijk de publicatiemogelijkheden

Atlas van Zorg & Hulp

Online wegwijzer in de wereld van zorg en welzijn voor zorg- en hulpvragers, mantelzorgers en zorg- en hulpverleners.

Over Atlas van Zorg & Hulp
Contact

Een vermelding of artikel plaatsen op de site?
Publicatiemogelijkheden

Meer online wegwijzers
Atlas van Zorg & Vakantie
Ikzoekloopbaanbegeleiding.nl

© 2012 - 2019 Disclaimer

Atlas van Zorg & Hulp is onderdeel van Atlante