Week tegen Eenzaamheid van 22 september t/m 1 oktober 2016

19-09-2016 17:07

Eenzaamheid is een groot maatschappelijk probleem. Meer dan een miljoen Nederlanders voelt zich sterk eenzaam. En al loopt de één meer risico op eenzaamheid dan de ander, iedereen kan op enig moment in zijn leven met eenzaamheid geconfronteerd worden.


Advertentie

Samen tegen eenzaamheid

Daarom is het belangrijk dat we samen een vuist maken tegen eenzaamheid. Dat doen we met de campagne Samen tegen eenzaamheid. Daarmee willen we het onderwerp eenzaamheid bespreekbaar maken. Eenzaamheid vraagt bovenal om aandacht.

Coalitie Erbij organiseert jaarlijks in september de Week tegen Eenzaam­heid. Een actieweek met Kom erbij-activiteiten in het land. Om eenzaamheid bespreekbaar te maken, informatie te bieden en mensen die kampen met gevoelens van eenzaamheid te steunen.

Kom erbij

Tijdens de Week tegen Eenzaamheid zeggen we: 'Kom erbij'. Ieder­een, wel of geen coalitielid, organi­satie of individu, wordt uitgenodigd en uitgedaagd om mee te doen. Om samen te eten, praten, ervaringen en ideeën uit te wisselen of een van de vele andere activiteiten te bezoeken of zelf te organiseren.

Kom Erbij-activiteiten hebben één ding gemeen: de sociale contacten staan steeds centraal. Het versterken van sociale contacten kent allerlei dimensies. De “3 V’s” zijn het uitgangspunt van Kom erbij: sociale contacten verbreden, verdiepen en verduurzamen.

Onderdelen van de Week tegen Eenzaamheid zijn: vele Kom erbij-activiteiten in het land, het Nationaal Eenzaamheid Congres, Kom erbij Festivals, de Nationale Eenzaamheid Prijs en de Nationale Eenzaamheid Lezing.

In 2016 is de Week tegen Eenzaamheid van donderdag 22 september tot en met zaterdag 1 oktober.

Locale activiteiten

Kom er ook bij! In de landelijke Week tegen Eenzaamheid worden er lokaal activiteiten georganiseerd om nieuwe sociale contacten op te doen, bestaande contacten te versterken of er gewoon even uit te zijn. Bekijk het overzicht

Doe mee aan de campagne

Op deze website vind je mogelijkheden om deel te nemen aan de campagne. Zoals tijdens de Week tegen Eenzaamheid. En hoe je naast de campagnes ook direct iets kan doen tegen eenzaamheid, bij een ander of bij jezelf. Herkennen en erkennen van eenzaamheid zijn een belangrijke eerste stap bij het verminderen van eenzaamheid. Net zo belangrijk is dat die eenzaamheid vervolgens wordt aangepakt door te handelen. Kijk ook wat je kan doen tegen eenzaamheid onder Wie nodig jij uit?

Meer informatie over de Week tegen  Eenzaamheid

Kom erbij!

 

Terug

PartnersHandicare Trapliften                  

Vind zorg, hulp en informatie


 

Een vermelding of gastartikel plaatsen op de site?
Bekijk de publicatiemogelijkheden

Atlas van Zorg & Hulp

Online wegwijzer in de wereld van zorg en welzijn voor zorg- en hulpvragers, mantelzorgers en zorg- en hulpverleners.

Over Atlas van Zorg & Hulp
Contact

Een vermelding of artikel plaatsen op de site?
Publicatiemogelijkheden

Meer online wegwijzers
Atlas van Zorg & Vakantie
Ikzoekloopbaanbegeleiding.nl

© 2012 - 2019 Disclaimer

Atlas van Zorg & Hulp is onderdeel van Atlante