Week tegen Kindermishandeling: kijk niet weg!

14-11-2016 13:54

Kijk niet weg, maar kom in actie bij een vermoeden van kindermishandeling. Deze oproep doet de Taskforce kindermishandeling en seksueel misbruik met de online campagne 'Ik kijk niet weg', in de Week tegen Kindermishandeling, die vandaag begint.

Een mishandeld kind heeft maar één persoon nodig om voor hem of haar de cirkel van geweld te doorbreken, waardoor het leven voorgoed kan veranderen, dus kijk niet weg! In de Week tegen Kindermishandeling doet de Taskforce een extra beroep op iedereen om in actie te komen bij een vermoeden van kindermishandeling. 

Campagne #ikkijknietweg

Bij de start op maandag 14 november presenteert de Taskforce haar eindrapportage met daarin een advies om het aantal mishandelde kinderen (ieder jaar 119.000) fors terug te dringen. Vandaag start de Taskforce ook de campagne #ikkijknietweg. 

  • De actieweek start met een 360 gradenYouTube-film waarin twee scènes zich tegelijkertijd afspelen voor de kijker. In de loop van de dag vindt u hier de link naar de film. 
  • Ruim 20 prominenten uit entertainment, politiek en sport – zoals Ruben Nicolai, Isa Hoes, Kim Feenstra, Danny Blind en fractievoorzitters van politieke partijen – hebben zich zichtbaar verbonden aan de online-campagne.
  • Met de campagne wil de Taskforce alle omstanders, buren, ooms en tantes ertoe bewegen om in actie te komen bij een vermoeden van kindermishandeling.

Meer informatie

De week van de kindermishandeling is van14 tot en met 20 november.

 

Bron: VNG

Terug

PartnersHandicare Trapliften                  

Vind zorg, hulp en informatie


 

Een vermelding of gastartikel plaatsen op de site?
Bekijk de publicatiemogelijkheden

Atlas van Zorg & Hulp

Online wegwijzer in de wereld van zorg en welzijn voor zorg- en hulpvragers, mantelzorgers en zorg- en hulpverleners.

Over Atlas van Zorg & Hulp
Contact

Een vermelding of artikel plaatsen op de site?
Publicatiemogelijkheden

Meer online wegwijzers
Atlas van Zorg & Vakantie
Ikzoekloopbaanbegeleiding.nl

© 2012 - 2019 Disclaimer

Atlas van Zorg & Hulp is onderdeel van Atlante