Week van passend onderwijs van start

24-03-2014 18:56

Vandaag, maandag 24 maart, is de Week van passend onderwijs gestart. Wilt u weten wat er overal in het land gebeurt? Op de website van de Week kunt u zichzelf op de hoogte houden van wat er dagelijks gebeurt. Zo is er iedere dag een dagelijks journaal. U ontvangt dit elke middag als u bent ingeschreven voor onze nieuwsbrief. Bent u nog niet ingeschreven en wilt u ook het dagelijkse journaal ontvangen, meld u dan direct aan.

>> Klik hier om u aan te melden

>> Klik hier voor meer informatie over de Week

 

Zelf een activiteit georganiseerd?

Organiseert u zelf een activiteit en wilt u foto’s of video’s delen? Stuur ze via Twitter, plaats ze op de Facebookpagina van de Week van passend onderwijs of mail ze naar weekvanpassendonderwijs@passendonderwijs.nl. Wie weet ziet u ze dan terug in het journaal. 

 

Themabijeenkomst Ieder(in): Ouders hebben ook een stem in passend onderwijs

Op maandag 24 maart, de startdag van de Week van passend onderwijs organiseert Ieder(in) de informatiebijeenkomst ’Ouders hebben ook een stem in passend onderwijs’ . De bijeenkomst is voor leden van Ieder(in), voor ouders en kinderen met extra ondersteuningsbehoefte en andere belangstellenden. Spreker is Bert Beuving van BOSK, de Vereniging van mensen met een lichamelijke handicap. 

 

Filmpje ’ Samen naar school, ja het kan’

In de praktijk is al bewezen dat kinderen met een ondersteuningsbehoefte zijn gebaat bij meer begeleiding buiten de klas door goed opgeleide specialisten. Er zijn al scholen waar op deze manier wordt gewerkt. KBS Mariëngaarde in Gorinchem is hiervan een goed voorbeeld. Een tijd geleden heeft de voormalige CG-Raad een filmpje gemaakt op deze school ´Samen naar school, ja het kan´. Het filmpje laat zien hoe deze school hun onderwijs aan kinderen met een ondersteuningsbehoefte heeft ingevuld.

 

>> Meer lezen over passend onderwijs (U gaat naar thema’s)

 

Bron: Ieder(In)

Terug

PartnersHandicare Trapliften                  

Vind zorg, hulp en informatie


 

Een vermelding of gastartikel plaatsen op de site?
Bekijk de publicatiemogelijkheden

Atlas van Zorg & Hulp

Online wegwijzer in de wereld van zorg en welzijn voor zorg- en hulpvragers, mantelzorgers en zorg- en hulpverleners.

Over Atlas van Zorg & Hulp
Contact

Een vermelding of artikel plaatsen op de site?
Publicatiemogelijkheden

Meer online wegwijzers
Atlas van Zorg & Vakantie
Ikzoekloopbaanbegeleiding.nl

© 2012 - 2019 Disclaimer

Atlas van Zorg & Hulp is onderdeel van Atlante