Winteractie Coalitie Erbij: Eenzaamheid, wat doe jij eraan?

23-01-2016 12:48

Iedereen kan iets doen aan eenzaamheid. En dat is hard nodig deze dagen. Want rond de kerst zijn er allerlei acties en is de aandacht voor eenzaamheid enorm. Maar daarna wordt het stil. Aandacht voor eenzaamheid wordt dan veel minder, maar de noodzaak eenzaamheid aan te pakken blijft. Bij een ander of bij jezelf.

Daarom start Coalitie Erbij in januari, in de koudste dagen van het jaar, een actie om de aandacht voor eenzaamheid vast te houden. Daarom stelt de organisatie vanaf 24 januari tot en met 14 februari dagelijks de vraag: "Eenzaamheid, wat doe jij eraan?" Zo wil de Coalitie mensen uitdagen actie te ondernemen. Om bijvoorbeeld eens contact op te nemen met een ex-collega die nu thuis zit. Om weer te gaan kaarten en daar nieuwe mensen te leren kennen. Om wat vaker bij je tante in het verzorgingshuis langs te gaan. Of om met een kennis die je uit het oog was verloren op stap te gaan.

Deel je to do
Mensen worden uitgedaagd je eigen lijst met acties te maken en die te delen. Op www.samentegeneenzaamheid.nl of op de Facebookpagina van de Coalitie. Alle acties worden vervolgens op de Nationale Eenzaamheid To-do-lijst gezet. Zo ontstaat er een inspirerende lijst met wat je allemaal kunt doen.

Aftrap met Babette van Veen
De actie wordt afgetrapt met een reusachtige to-do-lijst in Den Haag. Eenzaamheids-ambassadeur Babette van Veen staat de 24e januari naast de lijst om aan mensen te vragen wat zij aan eenzaamheid doen en hun eigen to do’s toe te voegen. De weken daarna gaat de organisatie kriskras door Nederland de straat op om met mensen in gesprek te gaan over eenzaamheid en wat zij eraan doen.

Meer weten: www.samentegeneenzaamheid.nl

 

Terug

PartnersHandicare Trapliften                  

Vind zorg, hulp en informatie


 

Een vermelding of gastartikel plaatsen op de site?
Bekijk de publicatiemogelijkheden

Atlas van Zorg & Hulp

Online wegwijzer in de wereld van zorg en welzijn voor zorg- en hulpvragers, mantelzorgers en zorg- en hulpverleners.

Over Atlas van Zorg & Hulp
Contact

Een vermelding of artikel plaatsen op de site?
Publicatiemogelijkheden

Meer online wegwijzers
Atlas van Zorg & Vakantie
Ikzoekloopbaanbegeleiding.nl

© 2012 - 2019 Disclaimer

Atlas van Zorg & Hulp is onderdeel van Atlante