Zorg belangrijkste verkiezingsthema

06-08-2012 18:53

De betaalbaarheid en kwaliteit van de zorg zijn voor veel kiezers de belangrijkste thema's bij de komende Tweede Kamerverkiezingen. Dat blijkt uit de resultaten van een enquête van ProDemos en EenVandaag onder de leden van het EenVandaag Opiniepanel.

Meer dan een kwart van de 28.000 ondervraagden gaf aan dat de zorg voor hen het belangrijkste onderwerp is. De eigen bijdrage in de zorg en de versobering van het basispakket houden deze mensen bezig.

Het onderzoek is uitgevoerd door ProDemos onder de 28 duizend leden van het Eenvandaag Opiniepanel. De uitslag van de enquête wordt gebruikt om te  bepalen welke onderwerpen aan de orde moeten komen in de Stemwijzer voor de komende verkiezingen. De stemwijzer is vanaf 13 augustus online.

Bron: Eenvandaag

 

Standpunten politieke partijen

Wat zijn de politieke partijen van plan in de zorg? Wat zeggen de politieke partijen bijvoorbeeld over het pgb (persoonsgebonden budget), de toekomst van de AWBZ/Wmo/Zvw, de invoering WWNV (Wet werken naar vermogen) en AOW?

De Zorghulpatlas heeft een analyse gemaakt van de verkiezingsprogramma's en een aantal standpunten van de grote politieke partijen over de zorg hieronder op een rijtje gezet.
 

Analyse verkiezingsprogramma's

 

Terug

PartnersHandicare Trapliften                  

Vind zorg, hulp en informatie


 

Een vermelding of gastartikel plaatsen op de site?
Bekijk de publicatiemogelijkheden

Atlas van Zorg & Hulp

Online wegwijzer in de wereld van zorg en welzijn voor zorg- en hulpvragers, mantelzorgers en zorg- en hulpverleners.

Over Atlas van Zorg & Hulp
Contact

Een vermelding of artikel plaatsen op de site?
Publicatiemogelijkheden

Meer online wegwijzers
Atlas van Zorg & Vakantie
Ikzoekloopbaanbegeleiding.nl

© 2012 - 2019 Disclaimer

Atlas van Zorg & Hulp is onderdeel van Atlante